Helsingin valtuuston kokous jatkui pitkälle yli puolen yön.

Helsingin valtuusto hyväksyi paljon keskustelua herättäneen yleiskaavan kuuden tunnin keskustelun jälkeen. Ennen päätöstä valtuusto äänesti kuusi kertaa yleiskaavan palauttamisesta valmisteluun. Malmin lentokentästä äänestettiin kahteen kertaan. Kaikki palautusesitykset kaatuivat selvin luvuin.

Muutosehdotuksia kaavaan tehtiin seitsemän, jotka kaikki valtuusto hylkäsi selvällä enemmistöllä. Tiukimmillaan äänet jakaantuivat 55−30. Esitystä tukivat kokoomus, sosiaalidemokraatit sekä pääosa vihreistä. Pienryhmien kannoissa oli enemmän vaihtelua.

Ponsia valtuutetut tekivät kymmenittäin, joista osa hyväksyttiin.

Keskuspuiston reunan leikkaaminen oli keskustelussa hyvin vahvasti esillä, mutta huolta kannettiin myös muun muassa leirintäalueen lopettamisesta, usean valtuutetun kotiympäristön tulevaisuudesta sekä väestönkasvun seurauksista.

Vasemmistoliitto hiillosti vihreitä keskuspuistosta. Vihreät ja sosiaalidemokraatit syyttivät vasemmistoliittoa takinkäännöstä ja irtopisteien keruusta.

Kokoomuksella oli keskustelussa melko matala profiili paitsi Malmin kentän tulevaisuudesta keskusteltaessa. Siinä kysymyksessä kokoomuksen ryhmä jakaantui.

Malmin kentän rakennuskelpoisuudesta valtuustossa oli runsaasti teknistä asiantuntemusta, joka tosin ei ollut yhdensuuntaista.

Valtuusto kävi myös aktiivista keskustelua juridiikasta eli siitä, kuinka suuria muutoksia valtuusto voi tehdä kaavaan palauttamatta sitä valmisteluun ja uudelleen nähtäväksi.

Yleiskaavasta lisää tarkemmin Kuntalehdessä täällä.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä