Neljä viidestä kunnallisen jätehuollon käyttäjästä on tyytyväinen palveluun. (Kuva: Ville Miettinen)

Kunnallista kierrätystä oli käyttänyt 87 % vastaajista ja jätehuoltoa 82 % Kuntaliiton laajassa kuntalaiskyselyssä, johon vastasi 12 500 suomalaista.

Mainitut palvelut olivat kuntalaisten ahkerimmin käyttämiä. Ja ne olivat kärjessä myös tyytyväisyysarvioissa. Jätehuoltoa piti hyvin hoidettuna 74 % vastanneista ja kierrätystä 71 %. Vain kirjastopalveluihin (78 %) oltiin tyytyväisempiä.

Lähes seitsemän kymmenestä vastaajasta piti jätehuoltoa ja kierrätystä hyvänä saatavuudeltaan ja saavutettavuudeltaan.

Kyselyssä kartoitettiin myös kuntalaisten arvioita sivistyspalveluista, terveyspalveluista, sosiaalipalveluista ja koulutuspalveluista.

Koko kyselyn kokonaisindeksi oli asteikolla 1–5 palvelutyytyväisyyden osalta 3,74 ja saatavuuden ja saavutettavuuden osalta 3,64. Teknisten palveluiden osalta vastaavat arvot olivat 3,55 ja 3,66.

Teknisten palveluiden osalta tyytyväisyyteen ei juurikaan vaikuttanut kunnan koko. Alle 5 000 asukkaan kunnissa tyytyväisyys palveluihin oli täsmälleen sama kuin keskiarvo, eli 3,55. Yli 100 000 asukkaan kaupungeissa tyytyväisyysindeksi oli 3,56. Pienimmät arvot palvelutyytyväisyydessä ja saatavuudessa ja saavutettavuudessa saivat 50 001-100 000 asukkaan kaupungit.

Kyselyssä tiedusteltuja teknisiä palveluja olivat kunnallinen asunto- ja tonttitarjonta, rakennusvalvonta, kaavoitus, teiden ja katujen hoito, joukkoliikennepalvelut, ympäristön siisteys, kunnallistekniikka, kierrätystoiminta ja jätehuolto.

Palveluita käyttäneistä jätehuoltoon oli tyytyväisiä 80 % ja kierrätystoimintaan 76 %. Vähiten tyytyväisiä vastaajat olivat kunnalliseen asuntotarjontaan (47 %) ja kunnalliseen tonttitarjontaan (51 %).

 

arttu2_tekniikka_01

 

arttu2_tekniikka_02

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä