Syksyllä 2015 toteutettu Turun kaupungin pesula- ja tekstiilienvuokrauspalvelujen hankinta oli jo toistamiseen markkinaoikeuden käsittelyssä. Tällä kertaa MO totesi hankinnan sujuneen asianmukaisesti, kun vuotta aiemmin tulkinta oli ollut päinvastainen. Päätösten välillä asiaan oli ottanut kantaa Korkein hallinto-oikeus, joka oli tammikuussa 2017 palauttanut asian uudelleen käsiteltäväksi markkinaoikeuteen.

Hankinnassa oli kyse kaupungin hankinta- ja logistiikkajohtajan heinäkuussa 2015 tekemästä hankintapäätöksestä, jolla hän oli valinnut Turun Tekstiilihuolto Oy:n palvelun tuottajaksi. Hankinnassa kakkoseksi jäänyt yritys valitti markkinaoikeuteen vedoten voittaneen tarjouksen olleen tarjouspyynnön vastainen ja hinnaltaan liian alhainen.

Ensimmäisellä käsittelykerralla markkinaoikeus arvioi, ettei tarjouspyyntö ollut omiaan tuottamaan yhteismitallisia ja keskenään vertailukelpoisia tarjouksia, eikä siten turvaamaan tarjouskilpailuun osallistuvien tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Korkein hallinto-oikeus kuitenkin totesi, ettei markkinaoikeuden ei olisi tullut valituksenalaisessa päätöksessään mainitsemillaan perusteilla pitää tarjouspyyntöä virheellisenä eikä siitä syystä kumota hankintapäätöstä.

Markkinaoikeus velvoitti hankintapäätöksestä valittaneen Melers Oy:n korvaamaan Turun kaupungin oikeudenkäyntikulut 3.800 eurolla ja Turun Tekstiilihuolto Oy:n oikeudenkäyntikulut 4.300 eurolla.

 

Päätös Markkinaoikeuden sivuilla

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*