Turvallisuus kuuluu kaikille asuinpaikasta riippumatta. 96 prosenttia oli täysin tai jossain määrin sitä mieltä, että poliisin, rajavalvonnan sekä palo- ja pelastustoimen palvelujen saatavuus pitää varmistaa koko maassa.

Suomalaiset eivät ole innokkaita lisäämään julkisten palvelujen yksityistämisiä. Vain neljännes suomalaisista olisi valmis antamaan lisää julkisia palveluja yritysten hoitoon.

Ja jos ulkoistamaan lähdetään, niin julkisesti rahoitettuja palveluja tuottavien yrityksien on maksettava veronsa Suomeen. Tätä mieltä oli peräti 91 prosenttia Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n Taloustutkimuksella teettämään kyselytutkimukseen vastanneista.

Verojen maksamisen lisäksi suomalaiset haluavat JHL:n kyselytutkimuksessa entistä tiukempaa puuttumista harmaaseen talouteen.

– Tilanteessa, jossa kaikkien odotetaan kiristävän vyötä on äärimmäisen tärkeää, että harmaan talouden torjunta on korkealla hallituksen prioriteettilistalla. Kansalaisten on vaikea sulattaa harmaasta taloudesta aiheutuvaa verotulojen menetystä ja suoranaista rikollisuutta, JHL:n puheenjohtaja Jaakko Eloranta sanoo.

Vahva viesti tuli myös sen suhteen, että turvallisuus kuuluu kaikille asuinpaikasta riippumatta. 96 prosenttia oli täysin tai jossain määrin sitä mieltä, että poliisin, rajavalvonnan sekä palo- ja pelastustoimen palvelujen saatavuus pitää varmistaa koko maassa.

 

JHL:n tutkimus netissä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä