Ympäristöhallinnon sivuilta pääset seuraamaan tulvavesien virtauksia. Lähiviikkoina tilanne siirtyy kesän lähestymisen myötä kohti pohjoista.

Kuortaneen tulvissa hätyytellään jo Kuortaneenjärven alinta rakentamiskorkeutta. Tällä hetkellä alimpaan suositeltavaan rakentamiskorkeuteen on matkaa vielä 60 senttiä. Järven läpi virtaavan Lapuanjoen uomaan ei vettä määräänsä enempää tällä hetkellä mahdu, joten vesi nousee järvessä vakaata tahtia.

-Ely-keskuksen ennusteiden mukaan vedenpinta järvessä voisi nousta vielä 40 senttiä. Sitten ruvetaan jo kyllä huuhtomaan järven rannalla olevien vapaa-ajan asuntojen alimpia portaita, arvioi Kuortaneen tekninen johtaja Martti Ranta.

Kuortaneenjärven rantarakentamisen suhteen alimmaksi suositeltavaksi rakennuskorkeudeksi on määritelty 77,60 metriin. Maanantaina aamupäivällä veden korkeus oli tasan 77 metrissä.

-Kunnan rakennusten suhteen ei ole hätää, sillä ne sijaitsevat kaikki ylempänä, mutta onhan siellä rannassa paljon vapaa-ajanasuntoja. Myös muutamat tiet ovat vaarassa. Yksi tie on tällä hetkellä suljettuna, Ranta kertoo.

-Onhan vesi nyt tavallista selvästi korkeammalla, mutta kuortanelaiset ovat tottuneet näihin tulviin. Tämä on jokavuotinen ilmiö, jonka kanssa on totuttu elämään, Ranta jatkaa.

Kuortaneenjärven vedenkorkeus

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*