Lintulaakson koulu on OAJ:n valinta Vuoden kouluksi. (kuva: Espoon kaupunki)

Espoolainen Lintulaakson koulu on voittanut valtakunnallisen Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun.

Kilpailun järjesti ja voittajan nimesi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

Lintulaakson koulu on 526 oppilaan ja 36 päätoimisen opettajan alakoulu, joka panostaa sekä oppilaiden että opettajien hyvinvointiin. Koulussa on oppilaita esikoulusta kuudenteen luokkaan.

Lintulaaksossa on kiinnitetty huomiota erityisen tuen tarpeeseen ja opetusjärjestelyihin niin, että kaikki oppilaat voisivat käydä koulua yhdessä. Koulussa ollaan tyytyväisiä Hyvä Alku ja Hyvä Jatko -luokkiin, jotka muodostuvat yhdistetyistä yleisopetuksen ja erityisopetuksen ryhmistä.

Luokissa työskentelee erityisluokanopettaja, luokanopettaja ja koulunkäyntiavustaja. Tällä huolehditaan siitä, että jokainen lapsi saa tarvitsemaansa ohjausta oppimisensa tueksi.

Koulun maahanmuuttajataustaiset oppilaat on integroitu osaksi koulun toimintakulttuuria. Kieli- ja kulttuuriryhmien opettaja tukee maahanmuuttajataustaisten oppilaiden koulupolun alkua.

Lintulaakson koulussa on paneuduttu erityisesti matematiikan opetukseen. Suuri osa opettajista on hankkinut lisäkoulutusta matematiikan opettamiseen. Opetuksessa panostetaan matematiikan pohjataitojen ja rakenteiden oppimiseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*