Irlanti on rantautunut Lakeudelle. Seitsemännen portaan enkeli on yksi vuoden teatterina palkitun Seinäjoen kaupunginteatterin kuluvan kauden vetonauloista. (Kuva: Jukka Kontkanen/Seinäjoen kaupunginteatteri.

Seinäjoen kaupunginteatteri on Vuoden Teatteri 2015-kilpailun voittaja. Suomen Teatterit ry:n järjestämässä kilpailussa voittajan valitsi näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Kari Heiskanen. Perusteluissaan Kari Heiskanen nostaa esille etenkin Seinäjoen kaupunginteatterin ennakkoluulottomuuden.

-Vesa-Tapio Valon johtajakaudella Seinäjoen Kaupunginteatteri on piirtänyt Pohjanmaan lakeaan maisemaan lähtemättömän jäljen. Teatteri tulkitsee vahvasti paikallisia tuntoja ja avaa raikkailla klassikkotulkinnoillaan ovia sisäiseen ja ulkoiseen maailmaan. Se on toimivassa dialogissa erilaisten yleisöjen ja teatterin sekä oopperan ammattilaisten ja vasta-alkajien kanssa.

-Seinäjokisten henki on ennakkoluulottomuus uudessa, järkevyys talonpidossa ja omistautuminen taiteelle. Laitosteatteri on aina kiinni tontissaan, Seinäjoen Kaupunginteatteri todistaa että se voi myös kohota ilmaan, kirjoittaa Heiskanen perusteluissaan.

Palkinto luovutettiin Seinäjoen kaupunginteatterille sunnuntaina 8. maaliskuuta järjestetyssä teatterialan palkintojenjakojuhlassa KOKO Teatterissa Helsingissä. Vuoden teatteripalkintoa on jaettu suomalaisille teattereille vuodesta 1997 lähtien.

Mainos 

Tiedote Suomen Teatterit ry:n sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*