Heinäveden kunta suunnittelee lomauttavansa koko opetushenkilöstönsä, kertoo Yle Pohjois-Karjala. Heinävesi lomautti opettajansa myös 2009 ja 2010.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ tyrmää suunnitelman. OAJ:n mukaan koulutyö menee lomautusten vuoksi sekaisin pitkäksi aikaa, ja oppilaiden oikeudet jäävät toteutumatta.

– Olisi kohtalokasta tehdä leikkaustoimia lasten ja nuorten kohdalla. Lain mukaan heillä on oikeus asianmukaiseen ja turvalliseen opiskeluun, Ylen haastattelema OAJ:n kehitysjohtaja Jarmo Niskanen muistuttaa.

Lomautussuunnitelman taustalla on 300 000 euron säästötavoite. Heinäveden kunnanvaltuusto hyväksyi joulukuussa tämän vuoden talousarvion, josta tuli runsaat 1,9 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Talousarvion toimintakulut sisältävät 300 000 euron vähennyksen henkilöstökuluihin, ja tämän säästötavoitteen Heinäveden kunta aikoo saavuttaa opettajien lomautuksilla.

Kun Heinävesi lomautti opetushenkilökuntansa vuonna 2009, OAJ teki tutkintapyynnön asiasta. Syyttäjäviraston mukaan kunta ei tehnyt rikosta lomauttaessaan opettajat.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä