Vuoden alusta perustettu Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tekee talouden tasapainotusohjelmaa kuusi miljoonaa euroa alijäämäisen talousarvion takia, kertoo Yle Kainuu.

Taloustilanteen vuoksi Kainuun sote-kuntayhtymässä aiotaan nipistää kaikesta muusta, paitsi lakisääteisten palveluiden tasosta.

Kuntayhtymän johtajan Maire Ahopellon mukaan rahapulasta huolimatta palveluja pyritään jopa parantamaan. Kuntayhtymän hallinto on karsittu minimiin ja henkilökuntaa siirretty asiakkaiden palveluun niin paljon kuin on ollut mahdollista.

– Nyt karsitaan kaikki mahdollinen ylimääräinen pois pöytäpuhelimista ja ylimääräisistä tulostimista lähtien. Sellaisista tiloista luovutaan, jotka eivät ole välttämättömiä.

Kainuun alueella on kova pula vanhusten hoitopaikoista. Helmikuun lopussa 65 kainuulaista vanhusta jonotti hoitopaikkaa. Heistä 25 on ollut jonossa yli kolme kuukautta. Kolme kuukautta on aika, jonka sisällä hoitopaikan pitää järjestyä, kun uusi vanhustenhoitolaki astuu voimaan kesällä.

– Viimeistään jouluun mennessä jonot on hoidettava. Pyysimme tarkoitusta varten kunnilta 600 000 euroa, sitä ei herunut. Nyt tilojen tarpeeseen on herätty, Ahopelto sanoo.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä