Opetusministeri Krista Kiuru, sd., vaatii kotikaupunkinsa Porin virkamiehiltä pikaista selvitystä kaupungin koulujen kunnosta, kertoo Yle Satakunta.

Porin kaupunki on merkinnyt salaiseksi raportin​, jossa todetaan vakavia sisäilmaongelmia kahdeksassa Porin koulussa ja yhdessä päiväkodissa.

Porin valtuustossa istuva Kiuru pitää kestämättömänä, että esimerkiksi kouluverkkouudistusta on valmisteltu ilman, että päättäjillä ja kansalaisilla on ollut kaikkia tietoja koulujen kunnosta.

Porin koululautakunta päätti tiistaina kahden lukion ja useiden alakoulujen sulkemisesta säästösyistä.

Kouluverkkouudistusta esittänyt Porin sivistysjohtaja Jari Leinonen sanoo, että hän kuuli sisäilmaraportista vasta maanantaina, siis kouluverkkouudistuksen suunnittelun jälkeen.

Kiuru on harmissaan erityisesti siksi, että tiedon avoimuus kaupungin päätöksenteossa on ollut pitkään suurennuslasin alla.

– Tällainen toiminta ei jaksa edes yllättää minua, vaikka niin ei saisi olla. Nämä ovat vakavia asioita, että jokaisella kaupunginvaltuutetulla varmasti jo sydän pamppailee puserossa. Joudumme valtuustona kantamaan asiasta huolta, Kiuru sanoo.

Uutinen Ylen verkkosivuilla​

​​​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä