Lappeenrannan kaupungin sähköautoja on mahdollista jälleen vuokrata. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Korona pysäytti monia hyviä kokeiluja ja niin kävi myös Lappeenrannan kaupungin yhteiskäyttöautopalvelulle. Koronan pelossa vuonna 2018 käynnistynyt kaupungin sähköautojen vuokraaminen ulkopuolisille keskeytyi. Nyt toiminta on jälleen käynnistymässä.

-Tuolloin käytettävissä oli neljä sähköistä yhteiskäyttöautoa. Autot olivat virka-aikana kaupungin työntekijöiden käytössä, mutta muulloin asukkaat tai matkailijat pystyivät varaamaan niitä. Korona kuitenkin pysäytti yhteiskäyttöautoilun, joten nyt on taas hyvä aika jatkaa tällaista hyödylliseksi koettua autojen vuokraustoimintaa, Lappeenrannan ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen kertoo.

Kaupunkilaisille ja matkailijoille vuokrattavien sähköautojen määrä on pudonnut neljästä kolmeen. Yksi autoista on varattavissa ympäri vuorokauden ja kaksi sähköautoista on virka-aikana vain kaupungin henkilöstön työkäytössä. Nämäkin autot ovat kaupunkilaisten ja matkailijoiden varattavissa pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin.

Kaupungin kumppanina vuokrauspalveluissa on Aimo Park Finland Oy. Osapuolten välinen sopimus on kolmivuotinen. Autoja vuokrataan sähköisen Aimo Car Sharing -varauspalvelun kautta. Varausjärjestelmä on suunniteltu älypuhelimella käytettäväksi, joten myös auton ovien lukitusta hallinnoidaan puhelimella. Auton varauksen voi tehdä enintään 14 vuorokauden päähän.

Kaupungin sähköautojen hyödyntäminen vuokrauspalveluissa on yksi keino vähentää liikennepäästöjä.

-Yhteiskäyttöautot tuovat meille kaikille rahallista säästöä sekä vähemmän ympäristöhaittoja. Autot seisovat yli 90 % vuodesta pysäköintipaikoilla. On parempi, että meillä on enemmän autoja käytössä kuin pysäköityinä. Pysäköity auto vie tilaa ja rahaa investointina, Räsänen toteaa Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*