Juhana Vartiainen on toiminut Helsingin pormestarina vuodesta 2021. (Kuva: Laura Oja)

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on valittu Eurocities-verkoston johtokuntaan. Verkoston johdossa on 12 valittua kaupunkia ja niiden pormestarit. Helsingin kausi johtokunnassa jatkuu kolmen vuoden ajan kesään 2026 asti.

-Eurocities-verkoston merkitys on entisestään vahvistunut kaupunkien yhdistettyä keinonsa koronakriisistä palautumiseen, Ukrainan tukemiseen ja eurooppalaisten kaupunkien jatkuvaan kehittämiseen. Eurocitiesin johtokunnan jäsenenä Helsinki pääsee vaikuttamaan kaupunkiverkoston tulevaisuuden suuntaan ja painopisteisiin sekä pystyy varmistamaan, että Helsingin ja muiden pohjoisten kaupunkien asiat pysyvät esillä. Jäsenyys johtokunnassa tuo Helsingille myös uudenlaisia mahdollisuuksia vaikuttavampaan EU-edunvalvontaan ja -vaikuttamiseen sekä EU:sta nousevien asioiden ennakointiin, Vartiainen arvioi Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Valinnat julkistettiin järjestön vuosikokouksessa 14. kesäkuuta Brysselissä.

Eurocities on vuonna 1986 perustettu eurooppalaisten kaupunkien ja kaupunkipolitiikan vaikuttajaverkosto, joka edistää jäsenkaupunkiensa taloudellista, yhteiskunnallista ja sosiaalista kehitystä. Verkosto edustaa yli kahtasataa kaupunkia 38 maasta. Helsinki on ollut järjestön jäsen vuodesta 1994 lähtien.