Kalervo Kummola on toiminut urheilujohtajaurallaan muun muassa Jääkiekkoliiton puheenjohtajana. Hän johti liittoa vuodesta 1997 aina vuoteen 2016 saakka. Urheilugaalassa 2019 hänet palkittiin elämänurapalkinnolla. (Kuva: Urheilugaala / Sanni kurki)

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina Tampereen uudeksi pormestariksi Kalervo Kummolan, kok.

– Tampereen on jatkossakin oltava mahdollisuuksien kaupunki, joka avaa ovia kasvulle, yrittämiselle ja työpaikkojen syntymiselle. Jotta Tampere säilyttää taikansa, tarvitsemme entistä enemmän kansainvälisyyttä, hyviä liikenneyhteyksiä, korkeaa osaamista sekä yrityksiä, Kummola sanoi linjapuheessaan.

– Kaupunkiympäristön rohkeaa kehittämistä on jatkettava samalla, kun huomiota kiinnitetään asuinpaikkojen turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Kaupungin taloudesta on huolehdittava ja tavoitteena on oltava tasapainoinen talous jatkossakin.

Kummola painotti, että kaupungin tulee ensisijaisesti pitää huolta lapsista, nuorista ja ikäihmisistä ja että hyvinvoinnin edistäminen, kattava kouluverkosto, haasteiden ja ongelmien ennaltaehkäisy sekä yksilöllinen tuki tulee ylläpitää jatkossakin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kummolan toimikausi on 16.5.2023–31.5.2025. Tampere joutui valitsemaan uuden pormestarin, kun pormestarina vuodesta 2021 toiminut kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen valittiin kansanedustajaksi huhtikuun vaaleissa. Ikonen siirtyi kansanedustajan tehtävästä Tampereen pormestariksi kesken edsukuntavaalikauden vuonna 2021, ja nyt hän siirtyi toiseen suuntaan kesken kuntavaalikauden.

Kokoomus lähti kuntavaaleihin Tampereella 2021 kahden pormestariehdokkaan taktiikalla. Kummola oli Ikosen rinnalla toinen kokoomuksen ehdokkaista. Ikonen sai kuntavaaleissa 5078 ääntä ja Kummola 2259 ääntä. Heidän väliinsä kiilasi kokoomuksen listalla Sofia Vikman 2271 äänellä.

Kummolalla ei ollut pormestarikisassa vastaehdokkaita.