Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen on liittynyt kisaan Heinolan kaupunginjohtajan virasta. Parkkonen on antanut suostumuksensa kuluvan viikon keskiviikkona.

Heinolan kaupunginhallitus lähetti Parkkosen torstaina soveltuvuusarvioon ja kutsui hänet ensi maanantaina järjestettävään yleisötilaisuuteen, jossa loppusuoralle valitut johtajaehdokkaat esittäytyvät kaupunkilaisille. Kärkikolmikkoon kuuluvat Parkkosen lisäksi Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen ja Myrskylän kunnanjohtaja Sabah Samaletdin.

Hallitus päätti täydentää kärkiehdokkaiden joukkoa sen jälkeen, kun Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen oli peruuttanut suostumuksensa.

Valtuustoryhmät haastattelevat kärkiehdokkaita kuntalaistilaisuuden jälkeen, ja valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 5. helmikuuta. Virkaan tuli määräajassa yhdeksän hakemusta, mutta yhtäkään hakijaa ei kelpuutettu testattavaksi. Kaikki kärkiehdokkaat poimittiin suostumuksensa antaneiden joukosta.

Lahdessa syntynyt ja Heinolassa asuva Parkkonen on tradenomi ja hallintotieteiden maisteri. Hän on toiminut Päijät-Hämeen maakuntajohtajana vuodesta 2011.