Pyhäranta on 2000 asukkaan varsinaissuomalainen rannikkokunta. (Kuva: Pyhärannan kunta)

Pyhäranta on käynnistänyt uuden kunnanjohtajan hakemisen. 2000 asukkaan varsinaissuomalainen rannikkokunta kertoo virkailmoituksessaan etsivänsä avointa, rohkeaa ja vastuullista uudistajaa. Hakuaika päättyy 17. huhtikuuta.

– Perinteiset hierarkkiset johtamissuhteet ovat murroksessa. Ammattijohdon ja esimiesten rooli on muuttumassa entistä enemmän henkilöstön valmentajaksi sekä suunnannäyttäjäksi ja verkostojen rakentajaksi. Hyväksi kehuttu työyhteisö kaipaa nyt uutta, nuorekasta otetta uusin tuulin, ilmoituksessa todetaan.

Pyhärannan kunnanjohtajan virka on ollut täyttämättä siitä lähtien, kun kunnanvaltuusto erotti Harri Hiitiön viime vuoden maaliskuussa luottamuspulan takia. Hiitiön irtisanomista koskevan valituksen käsittely on yhä kesken Turun hallinto-oikeudessa.

– Toivomme, että valitukseen saadaan ratkaisu hakuajan aikana tai viimeistään ennen haastattelujen aloittamista, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jyrki Nurmi (Yhteinen Pyhäranta -ryhmä) sanoo.

MainosPyhärannan valtuusto asetti tilapäisen valiokunnan valmistelemaan Hiitiön irtisanomista tammikuussa 2022. Hänen katsottiin muun muassa viivytelleen päätösten toimeenpanoa sekä ylittäneen toimivaltansa. Maaliskuussa valtuusto irtisanoi Hiitiön lukemin 13–6.

Hiitiön lähdön jälkeen vt. kunnanjohtajana toiminut Merja Koski jätti tehtävänsä kuluvan vuoden helmikuussa. Nyt kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa rakennustarkastaja Olli Lahtonen.