Matias Hilden on Ruokolahden uusi kunnanjohtaja. Hilden on johtanut Puumalaa vuodesta 2011.

Ruokolahden valtuusto valitsi maanantaina Matias Hildenin uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen, eikä Ruokolahdella edes haastateltu muita hakijoita.

– Olo on nöyrä ja kiitollinen. Tulen tekemään kaikkeni, että yhteistyö teidän päättäjien kanssa sujuu. Sormet syyhyää jo, mutta pari kuukautta pitää vielä odotella, kokousta seuraamassa ollut Hilden sanoi Ruokolahden valtuutetuille valinnan jälkeen.

Matias Hilden, 33, on hallintotieteiden maisteri. Hänet valittiin Puumalan kunnanjohtajaksi 24-vuotiaana 2011. Syyskuusta 2017 toukokuuhun 2019 Hilden työskenteli kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana valtiovarainministeriössä. Jo ennen Puumalan-vuosiaan hän toimi Pielavedellä vt. kunnanjohtajana.

Kunnanjohtajan valinta onnistui toisella yrityksellä- Elokuussa valtuusto valitsi kunnanjohtajaksi Rautalammin kunnanjohtajan Anu Sepposen, mutta valinta kariutui, kun kunnan ja Sepposen neuvottelut johtajasopimuksesta menivät umpisolmuun. Virka avattiin uudelleen haettavaksi lokakuussa, ja sitä tavoitteli 11 hakijaa.

MainosHilden joutunee aloittamaan Ruokolahdella vt. kunnanjohtajana, sillä Seppponen on valittanut Itä-Suomen hallinto-oikeuteen Ruokolahden valtuuston päätöksestä, jolla virka avattiin uudelleen haettavaksi. Hän on valittanut myös valtuuston syyskuisesta päätöksestä, joka koski hänen johtajasopimustaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*