Timo Nousiainen on työskennellyt muun muassa Tornion kaupunginjohtajana ja Oulunsalon kunnanjohtajana.

Tornion entinen kaupunginjohtaja Timo Nousiainen on aloittanut työnsä Finnish Consulting Groupin johtavana asiantuntijana. Tehtävä on ainakin aluksi osa-aikainen.

– On hienoa päästä tekemään töitä kuntien ja alueiden kehittämisen parissa. Myös kuntien organisaatiot ovat uuden edessä, kun hyvinvointialueet syntyvät, Nousiainen sanoo.

– Hyvinvointialueilla päätetään tulevien kuukausien aikana monia asioita, jotka muovaavat alueiden johtamista ja määrittelevät valtavan hallinnollisen muutoksen onnistumista. Kyse ei kuitenkaan ole vain siitä, mitä hallinnon tasolla tapahtuu, vaan siitä, millaiset suuntaviivat nyt luodaan ihmisten palveluiden parantamiseksi ja koko yhteiskunnan taloudellisen kestävyyden lisäämiseksi.

Nousiainen toimi Tornion kaupunginjohtajana vuodesta 2015 kuluvan vuoden elokuuhun saakka. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Oulun kaupungin konsernipalvelujen kehittämisjohtajana, Oulun monikuntaliitoksen projektipäällikkönä, Oulunsalon kunnanjohtajana sekä Limingan kunnan hallintojohtajana.

MainosNousiainen on valtiotieteiden maisteri. Hän on perehtynyt erityisesti konsernijohtamiseen ja johtamisjärjestelmiin, ja hänellä on työn alla kuntien konsernijohtamista koskevan väitöskirjan kirjoittaminen Tampereen yliopistoon.