Vantaa saa tänään uuden kaupunginjohtajan. (kuva: Ville Miettinen)

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsee maanantaina kaupunginjohtajan kello 14 alkavassa kokouksessaan.

Vantaa saa uuden johtajan maaliskuun alussa, kun Kari Nenonen jää eläkkeelle. Kahden kärkiehdokkaan joukkoon ovat valikoituneet Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja, SDP:hen lukeutuva Ritva Viljanen ja Porvoon kaupunginjohtaja, kokoomuslainen Jukka-Pekka Ujula.

Ritva Viljanen, 59, on valtiotieteiden maisteri ja oikeustieteiden kandidaatti. Hän työskenteli Helsingin henkilöstö- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2012 viime kesäkuuhun saakka, jolloin Helsingissä siirryttiin pormestarimalliin. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sisäministeriön kansliapäällikkönä ja väestörekisterikeskuksen ylijohtajana.

Ujula, 44, on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut Porvoon kaupunginjohtajana vuodesta 2009 ja sitä ennen apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2007. Aiemmin hän työskennellyt muun muassa Huittisissa vs. kaupunginjohtajana ja elinkeinojohtajana ja Satakuntaliitossa vs. hallintojohtajana.

Vantaan valtuustossa on 67 paikkaa, joista 18 on SDP:llä ja 17 kokoomuksella. Viljanen ja Ujula saanevat omiensa tuen, mutta muut poliittiset ryhmät eivät ole nimenneet kaupunginjohtajaehdokkaitaan.

Valintakokousta voi seurata suorana Vantaa-kanavalta kello 14 alkaen. Samassa kokouksessa päätetään myös ensi vuoden budjetista.

Viime viikolla vantaalaiset lähettivät Vantaa-kanavalla terveisiään tulevalle kaupunginjohtajalle.