Uudistuksia nähdään niin sivujen ulkoasussa, rakenteessa, sisällössä kuin teknisessä alustassakin.

Sivuston rakenne kevenee. Turhia sivuja on karsittu, tärkeimpiä tietoja siirretty lähemmäksi sivujen päätasoa ja kankeaa virastokieltä suomennettu. Sisältö löytyy entistä helpommin. Luokittelevan haun avulla tietoa pystyy hakemaan esimerkiksi aihealueen, kohderyhmän tai maantieteellisen alueen mukaan. Myös tapahtumakalenterin hakuominaisuuksia on parannettu.

Uudistus mahdollistaa nykyaikaiset joustavat verkkopalvelut sekä interaktiiviset toiminnot kuten blogit, sisällön kommentoinnin ja sosiaalisen median ominaisuuksien käytön. Sisältökokonaisuuden etusivulta näkee suoraan, missä kaupungin hankkeissa ja asioissa voi sillä hetkellä vaikuttaa. Ajankohtaisen hankkeen etenemistä voi seurata helposti ja siihen liittyvät asiakirjat löytyvät samasta paikasta.

Uudistus liittyy kaupungin tavoitteeseen edistää sähköisen asioinnin mahdollisuuksia. Sähköisten asiointipalvelujen kehittäminen jatkuu tiiviinä. Kaupungin ja seudun yhteiset sähköiset asiointipalvelut on koottu Oma Espoo -kokonaisuuteen. Myöhemmin kaupunkilaiset pääsevät hyödyntämään nykyistä laajempaa palvelua, joka kokoaa kirjautuneen käyttäjän sähköiset palvelut älykkäällä tavalla yhteen näkymään.

Asiakkaiden toiveet ja sivuston käytettävyys ovat ohjanneet uudistuksen suunnittelua. Uusilla sivuilla on myös käyttäjäkysely, jolla kerätään näkemyksiä sivuston jatkokehitykseen.

Uusittu sivusto on toteutettu Fujitsun NetCommunity-julkaisujärjestelmällä.

Verkkosivut ovat kaupungin tärkein viestintäkanava. Suomenkielisellä espoo.fi-sivustolla on kuukausittain noin 300 000 kävijää ja sivulatauksia reilut puolitoista miljoonaa.

Verkkosivut ovat myös ruotsiksi ja englanniksi. Selkokieliset sivut tuotetaan seudullisesti. Perustiedot 15 muulla kielellä ovat Infopankki.fi -palvelussa.

(KL)

Espoon kaupungin verkkosivut

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä