Espoon kuntavaalitulos muuttui tarkastuslaskennassa, kun perussuomalaisten Seppo Sonkeri nousi valtuustoon ja keskustan Simo Repo putosi. Tulos merkitsee, että Espoon uudessa valtuustossa on kymmenen perussuomalaista valtuutettua ja kaksi keskustan valtuutettua.

Jyväskylässä puolestaan varavaltuutetun paikalta valtuustoon nousi Kimmo Ojala (SDP), jonka ensin laskettu äänimäärä 236 kasvoi neljällä 240:een tarkastuslaskennassa. Kun Tarja Viikarin (SDP) äänimäärä 237 pysyi ennallaan, hänestä tulikin varavaltuutettu.

Keskustan Johanna Karjulan äänimäärä 214 muuttui tarkastuslaskennassa 210:een, ja hänen sijastaan Jyväskylän valtuustoon nousee 212 ääntä myös tarkastuslaskennan jälkeen saanut Jouko Asikainen  (kesk.).

Tiistaina Savon Sanomat uutisoi, että Kuopion kaupunginhallituksen nykyinen jäsen Hannu Kananen (kesk.) sai tarkastuslaskennassa peräti 99 ääntä lisää. Kananen valittiin jo alkuperäisellä 253 äänellään valtuustoon, tarkistuslaskenta muutti saaliiksi 352 ääntä.

Vihreiden valtuustoryhmään Kuopiossa tuli muutos, kun Erkki Björk nousi valtuustoon ohi Marja-Leena Hublinin. Sunnuntaina Hublin oli yhden äänen Björkiä edellä, mutta tarkastuslaskennan jälkeen Björkillä oli kolme ääntä enemmän kuin Hublinilla.

Pyhtäällä perussuomalaisten ryhmä koki muutoksen, kun Heli Lehto nousi valtuustoon Tuulikki Akselsin sijaan tarkastuslaskennan perusteella. Muutoksesta uutisoi Kymen Sanomat verkkosivuillaan.

Yle Helsingin mukaan Raaseporissa kokoomus menetti tarkastuslaskennassa Erkki Rissasen paikan, ja hänen tilalleen nousee vihreiden Maija-Liisa Kairo.

Arpaan turvauduttiin monella paikkakunnalla, kun ehdokkaat saivat tasamäärän ääniä. Sanomalehti Ilkan mukaan keskustan Tapio Höykinpuro ja Jarmo Ojajärvi saivat Alajärvellä saman äänisaaliin, ja arpa suosi Höykinpuroa, jolle kyseessä oli jo kolmas kerta, kun hänen valtuustopaikkansa ratkesi arvalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä