Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mukaan sote-lakia kirjoittavaan työryhmään on tulossa vielä lisää jäseniä.

Hän kertoo sopineensa kokoomusministereiden kanssa, että ryhmään otetaan lisäksi kolme kokoomuksen ehdottamaa jäsentä. Työryhmän kokoonpanoa käsiteltiin perjantaina sosiaali- ja terveyspoliittisessa ministerityöryhmässä.

Noin 20-jäsenisen sote-ryhmän johtoon tulee osastopäällikkö Kirsi Paasikoski (sd.).

– Yksikään ministeri ei kyseenalaistanut työryhmän puheenjohtajavalintaani, Guzenina-Richardson kirjoittaa blogissaan.

Kokoomuksen kansanedustajat Lenita Toivakka ja Timo Heinonen ovat arvostelleet työryhmää liian kapea-alaiseksi. Heidän mielestään ryhmän johtoon pitäisi saada kokoomustaustainen kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.

Guzenina-Richardson ihmettelee tiedonkulkua kokoomuksen sisällä.

– Voi kysyä onko kokoomuksen sisällä kaikki kunnossa, kun heidän kansanedustajansa vehkeilevät julkisuudessa kokoomuslaisten ministereiden itse linjaamaa hallituksen sote-uudistuksen valmistelua vastaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) kommentoi valtiosihteerinsä välityksellä STT:lle, että ehdotuksia lisäjäseniksi odotetaan muiltakin kuin kokoomukselta. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä ei hänen mukaansa myöskään sopinut lisäjäsenten tarkkaa määrää.

Peruspalveluministeri kertoi blogissaan myös, että sote-työryhmällä on vuoden loppuun asti aikaa kirjoittaa lakia. Heinäkuuhun mennessä tarvitaan ainoastaan päätös, mitä erikokoisten kuntien järjestämisvastuuseen kuuluu.

Oppositio tylytti hallitusta sote-tempoilusta
 
Oppositio suomi hallitusta sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen takkuilusta sunnuntaina. Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mielestä Guzenina-Richardson on saanut maan sosiaali- ja terveydenhuollon sekasortoiseen tilaan. Saarikon mielestä sote-uudistuksen vaikeudet johtuvat hallituksen sisäisistä erimielisyyksistä ja huonosta johtamisesta.

– Nokittelu kokoomuksen ja demareiden välillä näyttää armottomalta. Hallituksen meno on kuin uppoavalla laivalla, josta jokainen rotta hyppii laidan yli omaan suuntaansa, Saarikko kirjoitti tiedotteessaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini taas esitti, että sote-uudistushanke on pysäytettävä. Soinin mukaan huonosti valmisteltu uudistus johtaa vuosikymmenten taloudelliseen kurjuuteen ja potilasturvallisuuden vaarantumiseen.

– Tilanne ei korjaannu kuin uusilla vaaleilla ja sitä mukaa uudella politiikalla ja kunnon valmistelulla, Soini katsoo kannanotossaan.
Kyllönen ihmettelee Guzenina-Richardsonin väitettä

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ihmettee peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) väitettä, jonka mukaan sote-ryhmän lisäpaikoista päättäminen olisi annettu kokoomukselle.


Kyllösen mukaan sote-työryhmää täydennetään yhdessä. Hänen mukaansa tarkoituksena on, että ryhmään saataisiin osaamista kattavammin niin erikoissairaanhoidosta, perusterveydenhuollosta kuin sosiaalipuoleltakin.

(STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä