Hankasalmi on nyt kuningaskunta. Kunnanjohtaja Matti Mäkisen mukaan perinteisessä maalaispitäjässä ravimaailman kruunua myös arvostetaan. (Kuva: Suomen Hippos/Ville Vuorinen)

Viikonloppuna tapahtui Suomessa urheilurintamalla monenmoista. Jyväskylä isännöi ansiokkaasti MM-rallia, Lappeenranta Kalevan Kisoja ja Lahti Kuninkuusraveja.

Hankasalmella on voitu kulkea rinta komeasti rottingilla pian vuorokauden ajan, sillä 5 000 asukkaan kaupungista tuli sunnuntaina illan suussa kuningaskunta. Lahdessa ravikuninkaaksi nimittäin kruunattiin paikkakunnan tunnetuin asukas, ori Tähen Toivomus.

Vaikka hevosen valmentaja Pauli Raivio oli etukäteen ylivarovainen kommenteissaan, niin kuntasektorilla siihen ei sorruttu. Hankasalmen kunnan Facebook-sivuilla vakuutettiin jo lauantaina, että ravinkuninkuus tulee sunnuntaina Hankasalmelle.

-Kyllä se oli jo etukäteen meillä tiedossa, että Tähen Toivomus tulee menestymään. Kun hevonen on kunnossa, niin ei sitä hevillä voiteta, itsekin lauantaina paikan päällä Lahdessa kannustamassa ollut kunnanjohtaja Matti Mäkinen vakuuttaa.

Kuninkuusravit ovat Suomen ylivoimaisesti suurin ravitapahtuma, jonne kokoontuvat samalle viivalle maan suomenhevoset mittelemään paremmuudesta. Tyypillistä tapahtumalle on vankka oman seudun hevosten kannustaminen.

Ja kun kaikki eivät pääse paikalle, niin silloin kannustetaan kotisohvalta käsin. Metsätähden palvelutaloonkin oli järjestetty oma kisakatsomo paikkakunnan ykkösurheilijan kannustamiseksi.

-Ravikuninkuuden saavuttamisella on iso merkitys pienelle kunnalle. Me olemme tässä Jyväskylän seudulla ainoa aito maalaiskunta, jossa on vielä paljon hevosia. Raviurheilun merkitys ymmärretään täällä ja ravikuninkuutta arvostetaan, kunnanjohtaja vakuuttaa.

Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio omistaa oriin yhdessä Teri-Talli Oy:n kanssa. Raivio tunnetaan taitava eturivin suomenhevosvalmentajana, jonka ravurit ovat tottuneet menestymään.

-Olemme tehneet kuntana jo pitkään Paulin kanssa pientä markkinointiyhteistyötä ja saaneet sitä kautta näkyvyyttä. Pauli Raivio on syntyperäinen hankasalmelainen ja hän on pitänyt Hankasalmea hyvin esillä julkisuudessa, Matti Mäkinen kertoo.

Vielä tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa, miten kunta palkitsee uuden kuninkaan ja hänen hovinsa. Paikallinen hevosystäväinseura järjestää joka tapauksessa keskiviikon harjoitusravien yhteydessä kakkukahvit raviradalla.

-Tänään menemme iltapäivällä käymään Paulin luona. Oli siellä puhe keskustella, että miten tätä juhlitaan kunnan puolelta, kunnanjohtaja Matti Mäkinen kertoo.

Ihan pienenä vihjeenä kerrottakoon sinne Hankasalmen suuntaan, että Iitissä on Vieterintie.

Ja sai Suomi viikonvaihteessa toki ravikuningattarenkin. Vieskerin Virvan omistaja löytyy Honkajoelta ja valmentaja Kankaanpäästä.

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. “Ravihankasalmelaisten” spontaanisti ideoima kannustushuuto kuuluikin seuraavasti
    ” Hankasalmen TaikaPauli Lahteen matkustaa, kuninkaaksi Toivomuksen Henkka ohjastaa”

    Tämä syntyi, koska Pauli Raivio aina tuo haastatteluissa lämmöllä esiin kotikuntaansa, kertoo idean äiti Ilse Eskola.
    Avajaispäivän paraatissa kannustushuutoa oli esittämässä komea joukko Tähen Toivomuksen faneja ympäri Suomen, sekä kuulemassa n.25 000 henkeä raviyleisössä.

    Kyllä kuntien kannattaa panostaa huippu-urheilijoihinsa markkinointiyhteistyössä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*