Kunnat ovat kiinnostuneita päivähoitomaksun uudistamisesta todellisia hoitotunteja vastaavaksi, ja kokemukset kellokortista ovat olleet rohkaisevia, uutisoi Helsingin Sanomat keskiviikkona.

Esimerkiksi Jyväskylässä, Oulussa ja Liperissä päivähoitoon saapuvien lasten kellokorttia vilautetaan lukijalaitteelle saapuessa hoitoon ja lähdettäessä sieltä.

Laitteen tallentamien tietojen avulla päiväkodit voivat valvoa hoitoaikojen toteutumista. Vanhemmat puolestaan voivat seurata sovittujen tuntien täyttymistä.

Hoitotuntien lisäksi järjestelmä tallentaa sähköiseen muotoon hoitosopimukset, vanhempien yhteystiedot, kuvausluvat, allergiat ja tiedot siitä, kuka lapsen voi hakea hoidosta.

Käytäntö lyhentää lapsen hoitopäivää. Päivähoidon työntekijöiden toimistotyöt puolestaan vähenevät, kun läsnäolotietoja ei tarvitse kirjata entiseen malliin.

Jyväskylä on ensimmäisenä suurista kaupungeista siirtymässä tuntiperusteiseen päivähoidon laskutukseen. Elokuussa lasten tulo- ja lähtöaikoja kirjaava laite on käytössä kaikissa hoitopaikoissa.

Uutinen HS:n verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä