Hyvinkään kaupungin hallitseman katuverkon talvikunnossapidosta vastaa oman tuotannon ohella yksityiset urakoitsijat. (Kuva: Hyvinkään kaupunki)

Yle uutisoi maanantaina, miten auraajia on uhkailtu fyysisellä väkivallalla Kouvolassa ja tämän takia kaupunki on ollut yhteydessä poliisiin. Lumiraivo on tuttu ilmiö Kouvolassa, Yle kertoo.

Lumisissa olosuhteissa kärsivällisyys voi olla joskus koetuksella. Tämä näkyy eri tavoin työarjessa myös Hyvinkäällä, vaikka äärimmäisiä tilanteita ei ole kehittynyt ja myös positiivista palautetta annetaan, kaupungin toimialajohtaja Marko Hytönen kertoo.

– Erityisesti kaupungin uusi urakoitsija on saanut kiitosta auraustyylistään.

– Meillä Hyvinkäällä lumen auraaminen tehdään omalla kalustolla ja miehistöllä, jonka lisäksi käytämme merkittävästi aliurakoitsijoita.

Pysäköinninvalvonta kovilla

Hytönen on harvoin törmännyt alatyyliseen palautteeseen.

– Työnjohtajille ja kuljettajille sitä toki tulee joka talvi.

Haastavimmat palautteet on kohdistettu kaupungin pysäköinninvalvontaan. Mitä tahansa ei tarvitse sietää, Hytönen huomauttaa.

– Jos puhe on alatyylistä, niin sellaisen puhelun työntekijä voi päättää, vaikka sanomalla, että palataan myöhemmin ja rauhassa asiaan.

Vähemmän puheluita

Palautteen antamiseen liittyvää kulttuuria on kehitetty kannustamalla ihmisiä palautteen antamiseen, Hytönen kertoo.

Hyvinkääläiset ovat toimialajohtajan mukaan hyödyntäneet hyvin mahdollisuuksia antaa palautetta. Hyvinkäällä luotetaan myös siihen, että palautteen antamisen mahdollisuuksista hyvin tiedottamalla voidaan vaikuttaa positiivisesti siihen, miten ihmiset suhtautuvat palautteen antamiseen.

Hyvinkään kaupungin sähköisen palautekanavan kautta annettiin kaikkiaan 2 864 palautetta viime vuonna.

– Palautekanava on vähentänyt kiireiseen aikaan tulevia puheluita.

Hytösen johtama tekniikan ja ympäristön toimiala kerää valtaosan palautekanavan kautta annetuista palautteista, 64 prosenttia.

Turvallisuutta koskevat palautteet käsitellään erityisen tarkasti ja mahdollisimman ripeästi, Hytönen huomauttaa.

– Yksikään turvallisuuteen liittyvä palaute ei jää unholaan.

Jos kaivonkansi on irti paikoiltaan, niin silloin palautteen pohjalta toimitaan tarvittaessa nopeasti.

Palautteiden ansiosta on osattu kiinnittää huomiota muiden muassa tieosuuksilla havaittuihin kuoppiin ja muihin asfaltti- ja katukiveysvaurioihin.

544 moitetta

Hyvinkään kaupungin tekniikan ja ympäristön toimialaan kuuluvat katuvalaistus, katujen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapito, liikenne ja liikkuminen ja pysäköinti.

Tekniikkaa ja ympäristöä koskevissa palautteissa oli mukana 90 toimenpide-ehdotusta ja 544 moitetta viime vuonna. Tekniikka ja ympäristö sai yhteensä 1 819 palautetta.

– Asukkailta saamamme palaute on meille tärkeää. Palautteen avulla voimme korjata ja parantaa kaupungin asioita, Hytönen huomauttaa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä