Valtion tukea käytetään hävikkiruoan jakeluun. (Kuva: Seppo Haavisto)

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt ruoka-aputoiminnan järjestämiseen yhteensä 1 829 500 euroa valtionavustuksina . Avustuksen sai 13 hyvinvointialuetta ja 7 kuntaa. Ne ottavat vetovastuun toiminnasta ja ohjaavat avustuksen edelleen oman alueensa ruoka-apua järjestäville järjestöille, yhdistyksille ja säätiöille.

Avustukset jaettiin alueiden väestömäärän perusteella. Useimmat alueet päättivät antaa koordinaatiovastuun toiminnasta hyvinvointialueelle. Hyvinvointialueista avustuksen saivat Etelä-Karjala, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Itä-Uusimaa, Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Länsi-Uusimaa, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja Päijät-Häme.

Avustusta saaneet kunnat ovat Helsinki, Pori (Satakunnan hyvinvointialue), Rovaniemi (Lapin hyvinvointialue), Tampere (Pirkanmaan hyvinvointialue), Turku (Varsinais-Suomen hyvinvointialue), Tuusula (Keski-Uudenmaan hyvinvointialue) sekä Vantaa (Keravan ja Vantaan hyvinvointialue).

Avustus on tarkoitettu lahjoitetun hävikkiruuan jakelun ja siihen liittyviin muihin ruoka-avun kustannuksiin. Rahoitettavalta toiminnalta edellytetään yhteistyötä alueen kuntien ja kuntayhtymien, seurakuntien, järjestöjen ja yritysten kanssa ruokahävikin vähentämiseksi sekä osallisuutta ja hyvinvointia edistävän toiminnan vahvistamiseksi. Yhteistyöllä hyvinvointialueiden kanssa pyritään myös varmistamaan, että ruoka-avun saajat pääsevät tarvittaessa myös sosiaali- tai terveydenhuollon avun piiriin.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä