Iisalmen kaupunki edellyttää koeasukkaalta sosiaalisen median taitoja, koska hän raportoi kesästään Iisalmen seudulla Instagramissa Koe Iisalmi -tilillä. Kuva: Iisalmen kaupunki

Iisalmi etsii nyt jo neljättä kertaa koeasukasta, joka haluaa kokeilla asumista savolaiskaupungissa ensi kesänä.  

Kaupunki tarjoaa koeasukkaalle ilmaisen ja oman maun mukaan sisustetun asunnon kesätyökaudella. Lisäksi hän saa harrastaa kaupungissa maksutta. 

Edellytyksenä on, että koeasukas muuttaa Iisalmen seudulle työnperässä Ylä-Savon ulkopuolelta. Lisäksi häneltä edellytetään sosiaalisen median taitoja ja valmiutta työskennellä Iisalmen kaupungin viestinnän ja mahdollisesti myös median kanssa. 

Koe Iisalmi –Instagram-tilin sisällöntuotanto siirtyy koeasukkaalle heti muuttokuorman saavuttua kaupunkiin, ja mediakin saattaa olla kiinnostunut hänestä, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski

–Emme käsikirjoita kesän sometusta, vaan annamme koeasukkaalle mahdollisuuden välittää mahdollisimman aitoja kokemuksia, Koski toteaa tiedotteessa. 

Koeasumisen tavoitteena on lisätä Iisalmen seudun houkuttelevuutta ja tunnettuutta etenkin mahdollisten työperäisten muuttajien keskuudessa. 

Pääkohderyhmänä ovat nuoret opiskelijat ja vastavalmistuneet isoimmissa opiskelukaupungeissa. Edellisinä vuosina koeasukkaat ovat muuttaneet Iisalmeen Tukholmasta, Joensuusta ja Lappeenrannasta. 

Iisalmen kaupunki toivoo seudun yritysten hyödyntävän koeasumisen kampanjaa rekrytoinneissaan. 

–Ilmainen asunto voi olla se ratkaiseva tekijä meidän eduksemme, kun osaajat etsivät itselleen tulevaisuuden kasvun paikkoja, sanoo Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen

Koeasukkaaksi voi hakea Iisalmen kaupungin nettisivujen kautta maaliskuun loppuun asti. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*