Kuva: Ville Miettinen

Paikallinen ammattiliitto ei sotkenut hyvää paikallista yhteistyötä Espoon kaupungin kiinteistöpalvelujen ulkoistuksen valmistelun yhteydessä, kuten Kuntalehden 6/2015 pääkirjoituksesta voi ymmärtää, toteavat JHL:n Espoon paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Reino Leimola ja JHL:n Pääkaupunkiseudun aluetoimiston aluepäällikkö Rune Takamaa vastineessaan pääkirjoitukseen.

– Asian nosti esille JHL:n paikallisyhdistys ja yhteisjärjestö, jotka myös järjestivät kampanjan sen vaihtoehdon puolesta, että kiinteistö- ja teknisiä palveluja kehitetään kaupungin omana työnä. JHL liittona antoi käytännön tukea kampanjan markkinoinnissa ja viestinnässä, Leimola ja Takamaa painottavat.

Leimola ja Takamaa huomauttavat myös, että pääkirjoituksessa annetaan ymmärtää, että ulkoistusta ei valmisteltu salassa.

– Kaupunginjohtaja toimialajohtajineen valmisteli Espoon Kaupunkitekniikan ja Espoon Kiinteistöpalveluiden ulkoistamista alussa nimenomaan salaa, mitä myös useat poliitikot ovat moittineet. Valmistelun salaaminen työntekijöiden edustajilta oli yhteistoimintamenettelyn vastaista. Vasta hankkeen tultua julki Helsingin Sanomissa kaupunki aloitti organisaatioiden kehittämisen yhdessä paikallisten työntekijäjärjestöjen kanssa. Tämän jälkeen yhteistyö/keskustelu on sujunut hyvin, vaikka asioista ollaan koko ajan oltu välillä eri mieltä, Leimola ja Takamaa toteavat.

Kuntalehden 6/2015 pääkirjoitus

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä