Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) että peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) ovat päättäneet käynnistää Tohmajärven kunnan ja Pyhäjärven kaupungin kanssa paras-lain mukaisen virallisen menettelyn, kertoo sanomalehti Karjalaisen verkkosivusto.

Päätöstä perustellaan sillä, että irtaantuminen yhteistoiminta-alueesta voi vaarantaa palvelujen järjestämisen kuntalaisille.

Tohmajärvi on tehnyt päätöksen sosiaali- ja terveyspalveluiden ulkoistamisesta Attendolle.

Tällä hetkellä Tohmajärvi kuuluu Keski-Karjalan yhteistoiminta-alueeseen, jossa palveuista vastaa Helli-liikelaitos. Liikelaitos puretaan tämän vuoden lopussa.

Karjalaisen mukaan on mahdollista, että valtio estää yksityistämisen ja pakottaa Tohmajärven järjestämään palvelut yhteistoiminnassa. Ennen lopullista ratkaisua valtioneuvosto kuulee vielä kuntia.

Valtion ratkaisu hämmästyttää Tohmajärvellä, jossa yksityistämistä on valmisteltu jo pitkälle.

– Esimerkiksi tietohallinnon ja puhelinjärjestelmien muutokset ovat jo menossa. Samoin on valmisteltu yli sadan työntekijän siirtyminen Hellistä takaisin Tohmajärven kuntaan. Aikataulullisesti tilanne on katastrofi, hallintojohtaja Matti Ikonen sanoo.

Kunnanjohtaja Olli Riikonen muistuttaa, että enää ei ole olemassa mitään yhteistoimintasopimusta tai muutakaan sopimusta, johon Tohmajärvi voisi palata.

Uutinen Karjalaisen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä