Entisen lentosotakoulun tiloihin tulevat ensimmäiset turvapaikanhakijat perjantaina. Vastaanottokeskuksen saapuessa muuttaa alueella olevat peruskoulun yläluokat uusiin väistötiloihin. (Kuva: Seppo Haavisto)

Vastaanottokeskuksen perustaminen Kauhavalle sai aikaan kovan mediakohun ja kuohuntaa paikallisten asukkaiden ja kuntapäättäjien keskuudessa. Tilanteen rauhoittamiseksi kaupunki on siirtämässä uuden vastaanottokeskuksen lähistöllä väistötiloissa toimivat peruskoulun yläluokat muihin tiloihin.

Kiivaimmissa puheenvuoroissa vaadittiin jo turvasaattueita koulutytöille alueelle saapuvien ulkomaalaisten johdosta. Yhtenä vaihtoehtona on kaupungin hallinnon ja yläluokkien paikkojen vaihto.

-Päätösesitys on vielä lopullista hiomista vaille, mutta kaupunginhallitus päättää maanantaina siirtää yläluokat alueelta muualle. Meillä on pari-kolme vaihtoehtoa, kertoo kaupunginjohtaja Markku Lumio Kuntalehdelle.

Tänään avattava Kauhavan vastaanottokeskus sijaitsee nykyisin yksityisen yhtiön omistaman entisen lentosotakoulun tiloissa. Kun tilat omistaa yksityinen yritys ja toiminnasta vastaa SPR, niin kaupungin rooli on jäämässä kohtuullisen pieneksi. Kauhavalla asia ei kuitenkaan ole mikään pieni ollut, vaan on jakanut mielipiteitä kaupunkilaisten keskuudessa jyrkästi. Kaupunginjohtaja huomauttaa, ettei median välittämä kuva kauhavalaisten mielipiteistä ole koko totuus.

-Tämä on uusi asia ja ihmiset ovat luonnollisesti hämmentyneitä. Mediassa esiin ovat päässeet vain jyrkimmät mielipiteet. Tilanne tulee aikaa myöden rauhoittumaan, Markku Lumio uskoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Voi pyhä jysäys, ei voi muuta todeta. Voiko tällaista ihan aikuisten oikeasti olla Suomessa olemassa vuonna 2015? Kuinka voi ihminen näin järkyttävän paljon pelätä toista ihmistä?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä