Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ehdottaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistusta pohtiva työryhmä ottaisi käsittelyyn keskustan esittämän hallintomallin, kotikunta-maakuntamallin.

Kotikunta-maakuntamallissa terveydenhuollon järjestämisvastuu kokonaisuudessaan ja vaativa sosiaalitoimi kuuluvat maakunnalle. Lääkärille pääsisi yhä tutussa terveyskeskuksessa tai lähellä olevalla terveysasemalla omassa kotikunnassa. Kotikunta vastaa lähipalveluiden järjestämisestä, kuten päivähoidosta ja peruskoulusta.

– Keskusta kehittää eteenpäin omaa malliaan asiantuntijoita kuullen. Uskomme siihen, että malli tuo mittavia säästöjä esimerkiksi yhtenäistämällä tietojärjestelmiä, Sipilä sanoo tiedotteessaan.

– Ihmisten on saatava tarvitsemaansa hoitoa ja hoivaa sujuvasti ilman toimintaa jäykistäviä hallinto- ja organisaatiorajoja. Tällaiselle terveydenhuollolle tarvitaan asiantuntijoiden mukaan riittävät hartiat. Hyvä ja luontevin uudistamispohja on esimerkiksi nykyisten sairaanhoitopiirien mukaiset alueet. Keskustan malli on vastaus juuri tähän, Sipilä sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä