Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 31,8 miljardia euroa. Maksutuloa kertyi 2,5 miljardia euroa. Kunnallisia eläkkeitä maksettiin 1,9 miljardin euron arvosta. Markkina-arvoinen tulos oli 2,3 miljardia euroa. Vakuutettujen kuntatyöntekijöiden määrä oli kesäkuun lopussa noin 517 000 henkilöä.

Toimitusjohtaja Merja Ailuksen mukaan Kevan sijoitustoiminnan tuotto on jopa erittäin hyvä, etenkin kun otetaan huomioon pääomamarkkinoilla alkuvuonna edelleen jatkunut levottomuus ja markkinoiden voimakkaat heilahtelut.
– Tällaisena aikana on kuitenkin jatkossakin ensiarvoisen tärkeää huolehtia asianmukaisesta sijoitusriskien hallinnasta, Ailus painottaa.

Sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto kulujen jälkeen oli tammi-kesäkuussa 6,0 %. Korkosijoitusten tuotto oli 5,4 % ja noteerattujen osakkeiden tuotto oli 7,6 %. Kiinteistösijoitusten (mukaan lukien kiinteistörahastot) tuotto oli 2,4 %, pääomasijoitusten 7,0 %, hedgerahastosijoitusten 3,7 % ja hyödykesijoitusten -3,3 %.

Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 31,8 miljardia euroa (29,4 miljardia euroa 30.6.2011). Korkosijoitusten osuus sijoituksista oli kesäkuun lopussa 46,7 %, noteerattujen osakkeiden 37,4 %, kiinteistösijoitusten 8,0 % ja pääomasijoitusten 4,9 %. Hedgerahastosijoitusten osuus oli 2,2 % ja hyödykesijoitusten osuus 0,7 %.
– Vuoden 2012 ensimmäinen puolisko oli tosiaan varsin onnistunut sijoitustoimintamme osalta, toteaa sijoitusjohtaja Ari Huotari.

Huotari kuitenkin muistuttaa, että isolla todennäköisyydellä syksyllä on taas edessä markkinamyllerryksiä eurokriisin seuraavien vaiheiden myötä.
– Lisäksi Yhdysvalloissa ovat edessä presidentin vaalit, joihin liittyvä poliittinen kilvoittelu on myös perinteisesti aiheuttanut markkinahäiriöitä, Huotari arvioi.

Kunnallisen eläkejärjestelmän palkkasumma oli tammi-kesäkuussa 8,1 miljardia euroa eli 6 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Kevan maksutulo nousi 2,5 miljardiin euroon. Maksussa olevia kunnallisia eläkkeitä oli kesäkuun lopussa noin 350 000.

Kunnallisia eläkkeitä maksettiin alkuvuonna 1,9 miljardia euroa, mikä oli noin 8 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2011.

Vuoden 2012 alusta alkaen Keva on vastannut lähes koko julkisen sektorin eläketurvan toimeenpanosta. Valtion eläkkeitä maksettiin tammi-kesäkuussa 1,9 miljardia euroa, evankelis-luterilaisen kirkon eläkkeitä noin 84 miljoonaa euroa ja Kelan toimihenkilöiden eläkkeitä noin 41 miljoonaa euroa.

Valtio, evankelis-luterilainen kirkko ja Kela maksavat omat eläkemenonsa ja osuutensa toimintakuluista Kevalle.
Eläkkeiden käsittelyjärjestelmän uusiminen hidastanut jonkin verran asiakaspalvelua

Alkuvuosi on ollut Kevan eläkeratkaisutoiminnalle erittäin työntäyteinen, kun uutta eläkkeiden käsittelyjärjestelmää on otettu vaiheittain käyttöön.
– Tämä on näkynyt tilapäisinä asiakaspalvelun ja eläkkeiden käsittelyn ruuhkautumisina. Käsittelyajat ovat hieman pidentyneet, mutta eläkehakemusten käsittely oli edelleen nopeampaa kuin työeläkesektorilla keskimäärin, toteaa johtaja Pertti Männistö.
– Uuteen eläkkeiden käsittelyjärjestelmään siirtyminen on jo voiton puolella ja eläkkeiden käsittelyssä ollaan pääsemässä edellisvuosien vauhtiin. Syntynyttä ruuhkaa puretaan kuitenkin vielä syksyn ajan. Uuden järjestelmän odotetaan lyhentävän  käsittelyaikoja jatkossa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä