Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan sekä koko julkisen sektorin eläkeasioita hoitavan Kevan sijoitukset tuottivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2,3 prosenttia eli reilut 800 miljoonaa euroa.

 Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 35,3 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 31,8 miljardia euroa.
 
Ensimmäisellä vuosipuoliskolla kertyi maksutuloa 2,5 miljardia euroa ja kunnallisia eläkkeitä maksettiin reilun 2 miljardin euron arvosta. Kunta-alan työeläkevakuutettujen määrä oli kesäkuun lopussa noin 520 000 henkilöä.
 
– Vuoden toinen neljännes oli vaikeampi kuin ensimmäinen vuosineljännes. Loppuvuosi tuleekin sijoitustoiminnan osalta olemaan hyvin mielenkiintoinen. Eläkemenot kehittyivät odotusten mukaisesti, mutta maksutulot jäivät hieman ennusteista, toteaa toimitusjohtaja Merja Ailus.
 
Sijoitusjohtaja Ari Huotarin mukaan vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon lopulla osakemarkkinat laskivat varsin merkittävästi.

– Osaketuloksen myötä myös kokonaistuloksemme laski ensimmäisen neljänneksen lopusta. Kesäkuun lopun jälkeen osakemarkkinat ovat kääntyneet jälleen nousuun, Huotari arvioi.
 
Kunnallisen eläkejärjestelmän palkkasumma oli tammi-kesäkuussa 8,3 miljardia euroa. Maksutulo kasvoi hieman vuodentakaiseen verrattuna ja oli 2,5 miljardia euroa. Maksussa olevia kunnallisia eläkkeitä oli kesäkuun lopussa noin 358 000. Kunnallisia eläkkeitä maksettiin alkuvuonna 2 miljardia euroa eli noin 7,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä