Tampereen kaupunginkirjaston kyselyn mukaan kirjasto on muuttuvassa ympäristössä säilyttänyt asemansa merkittävänä musiikin välityskanavana, kertoo Kirjastot.fi-sivusto.

Kirjaston musiikkiosasto selvitti asiakaskyselyllä syksyllä 2015 kirjaston asemaa musiikkiäänitteiden välityksessä. Suoratoistopalveluita käytti kaksi kolmesta vastaajasta. Radio- ja tv-kanavat olivat lähes yhtä suosittu kanava. Kirjasto oli 55 prosentin kattavuudellaan kolmanneksi käytetyin kanava. Ikäryhmistä 36–50-vuotiaiden ryhmässä se oli suosituin.

36–65-vuotiaista vastaajista 77 prosenttia piti kirjastoa tärkeänä tai erittäin tärkeänä. 15–25-vuotiaiden kohdalla luku oli 42 ja yli 65-vuotiaiden kohdalla 48 prosenttia.

Neljä viidestä kyselyyn vastanneesta hankki käyttöönsä pop- ja rock-musiikkia. Taidemusiikkia hankki runsaat kaksi kolmesta. Seuraavina listalla olivat viihdemusiikki, jazz, blues, kansanmusiikki, hengellinen musiikki sekä lastenmusiikki.

Avoimissa vastauksissa suurin osa toiveista koski kokoelmaa: vastaajat etsivät kirjastosta muun muassa valtavirran ulkopuolista musiikkia sekä vanhoja äänitteitä. Myös nuotit, soitonoppaat, musiikkikirjallisuus, e-aineistot, soittimet ja tapahtumat koettiin tärkeiksi. Henkilökunnan asiantuntemus nousi sekin esiin merkittävänä asiana.

Kyselyn loppuraportti on täällä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä