Kotkan kaupungille jää vuoden 2012 tilinpäätöksen jälkeen katettavaksi 30,1 miljoonaa euroa kumulatiivista alijäämää. Kotkan viime vuoden tulos oli 27,4 miljoonaa euroa tappiollinen, ja tilinpäätösjärjestelyjen jälkeen alijäämäksi muodostuu 26,2 miljoonaa euroa.

Kotkan kunnallisveron tuotto kasvoi hiukan, mutta kun tarkastellaan kaikkia verotuloja yhteensä, ne pienenivät edellisvuodesta. Kotkassa tämä yhtälö on muuta maata rankempi: palvelutoiminnan nettomenot kasvoivat 8,5 % ja samanaikaisesti tulorahoitus vain 1,1 %.

Kotkan kaupungin mukaan talouden tasapainottaminen vaatii järeitä päätöksiä. Kaupunginhallitus on käynnistänyt talouden tasapainottamisohjelman valmistelun.

Kotkan kaupungin ostot Kymenlaakson sairaanhoito- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Carealta kasvoivat viime vuonna 12 prosenttia. Talouden kannalta olennaisimmat muutokset olivatkin juuri palvelujen ostoissa ja niissä erityisesti erikoissairaanhoidossa. Sitkeä heikko työllisyystilanne näkyy kasvavina sosiaalitoimen menoina.

Kotkan pienemmistä naapurikunnista Hamina teki viime vuonna 2 miljoonaa euroa tappiota ja Virolahti 730 000 euroa tappiota.

Runsaan 5 000 asukkaan Pyhtään kunta sen sijaan teki runsaat 500 000 euroa plussalla olevan tuloksen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä