Ensimmäinen kahvittelutilaisuus järjestettiin Ylivieskan keskustassa kahvila Häggmanissa 17. tammikuuta. Kahvittelijoita kävi tunnin aikana 60-70. (Kuva: Jonne Rasinaho / Ylivieskan kaupunki)

KUNTAKIERROS Ylivieskan kaupunkilaisille tarjotaan mahdollisuus keskustella kaupunginjohtaja Maria Sorviston ja kaupungin johtoryhmän edustajien kanssa kolmessa kahvittelutapaamisissa tammi-helmikuun aikana.

Kaupunginjohtaja Sorvisto kertoo, että idea syntyi kuntalaisen yhteydenotosta.

– Hän oli kuullut vastaavasta tilaisuudesta jossain muualla ja toivoi, että Ylivieskassakin tällaiset keskustelut nähtäisiin tarpeelliseksi. Me totesimme, että totta kai kokeillaan, olisiko kahville tulijoita.

Ylivieskassa on aiemmin järjestetty muun muassa avoimien ovien tilaisuuksia kaupungintalolla, ja viime keväänä järjestettiin kesän avajaiset kaupungin uimarannalla. Tarjolla on yleensä ollut kahvia, pullaa, makkaraa ja jutustelua. Tilaisuudet ovat keränneet yleensä noin 50–250 osallistujaa.

– Kaupunki viestii aktiivisesti monella kanavalla ja somessa käydään keskustelua hyvinkin vuorovaikutteisesti, mutta on aina eri asia jutella kasvotusten. Sosiaalinen media on haastava laji. Siellä on oltava mukana, mutta kasvotusten asiat selviävät yleensä paremmin ja tahallisten tai tahattomien väärinymmärrysten mahdollisuus pienenee, Sorvisto sanoo.

Sorvisto kertoo, että ensimmäisessä tapaamisessa kahvikupposten äärellä keskusteltiin kaupungin taloudesta, teiden talvikunnossapidosta, hiihtoladuista ja yleisemmin yhteiskunnallisesta tilanteesta, sähkön hinta mukaan lukien.

– Meillä on nyt positiivista kerrottavaa, sillä päätöksentekoon tuodaan tontin kilpailutus senioritalon rakentamishanketta varten. Asiasta on ollut selvityshanke käynnissä ja sen tulosten perään on kyselty paikallislehden tekstiviestipalstalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä