Pekka Jylhän Peili-teos koostuu neljästä heijastavasta, halkaisijaltaan kolmemetrisestä metallisesta renkaasta. (Kuva: Miina Pohjolainen / Public Art Agency Finland)

Kangasalan kaupunkiin on valmistunut kesän aikana neljä julkista taideteosta osana Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelmaa. Kyseessä ovat taideohjelman ensimmäiset tilatut julkiset taideteokset.

-Nämä teokset ovat hieno osoitus Kangasalan elinvoimaisuudesta ja kaupungin sitoutumisesta tukea kaupunkilaisten hyvinvointia julkisen taiteen avulla. Kangasalan ohella ne rikastuttavat koko Pirkanmaan julkisen taiteen kenttää, sanoo taidekoordinaattori Eljas Suvanto Kangasalan kaupungin tiedotteessa.

Kuvanveistäjä Pekka Jylhän Peili ja taiteilija Ninni Luhtasaaren teoskokonaisuus Harhailevat ajatukset ovat valmistuneet Kangasalan uuteen kaupunginosaan Lamminrahkaan. Taiteilija Aino Louhen seinämaalaus Muotokuvia tärkeistä asioista on toteutettu Ruutanan monitoimitalon päiväkotiin ja kuvanveistäjä Matti Kalkamon moniosainen veistoskokonaisuus Pica pica on valmistunut Kuhmalahden kouluun.

-Pekka Jylhä on konkarikuvanveistäjä, jonka koko tuotannossa Peili-teos edustaa kiehtovan pelkistettyä ja minimalistista puolta. Matti Kalkamon teos on tietyllä tavalla jatkumoa Kalkamon Hämeenlinnan poliisilaitoksen teokselle. Ninni Luhtasaari on kovassa nosteessa, ja hänen taiteeseensa voi tutustua tänä kesänä myös Mäntässä ja taidekeskus Purnussa. Aino Louhi on suomalaisessa sarjakuvataiteen kentässä iso nimi ja tuo nyt ilmaisuaan hienosti tilalliseen muotoon, Eljas Suvanto kertoo.

Jylhän ja Luhtasaaren teokset julkistetaan Lamminrahkan Katufiestassa 2.9. taiteilijapaneelin merkeissä. Louhen teos esitellään päiväkodin käyttäjille syyskuussa, kun taas Kalkamon teos Kuhmalahdella on tarkoitus julkistaa yhdessä uudistuvan koulurakennuksen kanssa.

Taideteokset on liitetty osaksi Kangasalan kaupungin taidekokoelmaa. Kangasala aikoo jatkaa panostamista julkiseen taiteeseen.

-Seuraavaksi meillä on tiedossa uudistuva Ruutanan koulu yhdessä taiteilija Maisa Majakan kanssa, Suvanto muistuttaa.

Lumoava Kangasala -taideohjelman sopimuskumppanina toimii tamperelainen Public Art Agency Finland.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä