Kontiolahden etätyötiloja voi varata Flextila-nettivarausjärjestelmän kautta. (Kuva: Kontiolahden kunta)

KUNTAKIERROS Kontiolahden kunta on lisännyt joustavia työntekomahdollisuuksia perustamalla kaksi uutta etätyötilaa. Tilat ovat Lehmon palvelukeskuksessa ja Kontiolahden kirkonkylän kirjastossa.

– Uusien etätyötilojen avulla pyrimme lisäämään ja monipuolistamaan kunnan omien tilojen ja palvelujen käyttöä. Samalla kunta haluaa näyttää esimerkkiä siitä, miten voi samanaikaisesti parantaa palveluja, luoda hyvinvointia ja vähentää työmatkaliikenteen päästöjä. Joustava etätyö ja monipaikkaisuus ovat nykyaikaa, sanoo ympäristöpäällikkö Antti Suontama Kontiolahden kunnan tiedotteessa.

Etätyötilojen investoinnit on mahdollistanut Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Päästöt kuriin – tehokkaasti kohti vähähiilisyyttä -ilmastohanke. Tiloja voi varata Flextila-nettivarausjärjestelmän kautta.

Etätyön kehittäminen sai uutta vauhtia, kun Kontiolahden kunnanvaltuusto teki marraskuussa 2022 päätöksen liittyä Hinku-verkostoon. Hinku-verkosto kokoaa yhteen päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat. Myös Pohjois-Karjalan maakunta on mukana Hinku-verkostossa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*