Satama Areenan rakennuttaja on Kotkan kaupungin tytäryhtiö Backstaff Oy ja sen toimintaa operoi kaupungin toinen tytäryhtiö Kotkan Tapahtumakeskus Oy. (Kuva: Kotkan kaupunki)

KUNTAKIERROS Kotkan uusi tapahtumien ja kohtaamisten keskus Satama Areena avasi ovensa perjantaina 25. elokuuta Kotkan Kantasatamassa. Satama Areena on tapahtumakeskus, jossa voi järjestää muun muassa konsertteja, gaaloja, messuja, yritystapahtumia, kokouksia, seminaareja, urheilutapahtumia ja juhlia.

Merikeskus Vellamon ja Kotkan kantakaupungin väliin sijoittuvan Satama Areenan laajuus on noin 7700 bruttoneliömetriä. Satama Areenan rakennustyöt alkoivat heinäkuussa 2021 perustustöillä. Areenan tukirakenteina toimivat teräsristikot nousivat joulukuussa 2021, puurungon asennustyöt käynnistyivät vuoden 2022 alussa ja ensimmäiset kaarevat kattopalkit asennettiin huhtikuussa 2022.

Satama Areenan suunnittelussa ja materiaaleissa on kiinnitetty erityistä huomiota ekologisuuteen ja elinkaariviisauteen. Kantavissa rakenteissa käytetyt noin 1400 kuutiota puutuotteita sitovat yhteensä arviolta noin 970 tonnia enemmän hiilidioksidia, kuin niiden valmistuksessa on syntynyt päästöjä.

Satama Areenan rakennuttaja on Kotkan kaupungin tytäryhtiö Backstaff Oy ja sen toimintaa operoi kaupungin toinen tytäryhtiö Kotkan Tapahtumakeskus Oy.

Satama Areenalla vietetään perjantaista 25.8. lähtien vietetään avajaisviikkoa, jonka aikana järjestetään kolme konserttia. Avajaisviikon konserteissa esiintyvät BEHM, Anssi Kela, Club For Five, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Gasellit ja F.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä