Laitilan kaupungin tekemä Ukraina-työ on Turun kauppakamarin mukaan vaikuttanut suoraan myös elinkeinopolitiikkaan, yritystoimintaan ja kaupungin positiiviseen mainekuvaan. Kuvassa Mykola Kascperskyi Rakennepalvelu Jurva Rinne Oy:n tiloissa työskentelemässä. (Kuva: Laitilan kaupunki)

KUNTAKIERROS Turun kauppakamari on palkinnut Laitilan kaupungin Ukraina-työn tämän vuoden elinkeinopoliittisena kuntatekona.

– Kaupunki on hyvässä yhteistyössä asuttanut ja työllistänyt sekä auttanut sodan rasittamia ukrainalaisia. Laitila on ollut edelläkävijä ukrainalaisten auttajana ja työllistäjänä toimien näin esimerkkinä muille alueen toimijoille, Turun kauppakamarin elinkeinopolitiikan valiokunnan puheenjohtaja Olli Aakula kertoo tunnustuksen perusteista kauppakamarin tiedotteessa.

– Aika montaa ihmistä olemme saaneet autettua, ja olen koko kaupungin yhteisistä ponnistuksista tavattoman ylpeä. Kaupungin elinvoima syntyy kirjavasta mosaiikista erilaisia tekijöitä. Inhimillisyys täyttää näistä ruuduista useammankin. Kun paikkakunnalla on olo, että ihminen on tärkeä, antaa se kaikkeen yhteisön toimintaan ihan omanlaisensa luottamuksen, Laitilan kaupunginjohtaja Lauri Kattelus sanoo.

Katteluksen mukaan ulkomaiset työntekijät ovat olleet jo pitkään tuttu ja elintärkeä osa Laitilan työpaikkojen arkea.

– Avoin ja vastaanottavainen ilmapiiri sykkii ympärilleen muutoinkin positiivista tekemistä, mikä näkyy Laitilassa esimerkiksi hyvin monipuolisena yritystoimintana. Pieneltä paikkakunnalta on pakko katsella vähän kauemmaskin ja pitää ovet avoinna, jos haluaa pärjätä, hän kuvailee.

Turun kauppakamari myöntää elinkeinopoliittisen kuntateon tunnustuksen vuosittain kunnalle, sen yhteistyöorganisaatiolle, henkilölle tai projektille, joka on toiminut erityisen hyvin yritysilmapiirin parantamiseksi, elinkeinoelämän tai yritysten toimintaympäristön kehittämiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä