Lappeenrannan kaupunki osoittaa monin tavoin tukeaan Ukrainalle ja ukrainalaisille. (Kuva: Raimo Suomela / Lappeenrannan kaupunki)

KUNTAKIERROS Ukrainan kansallislaulu kuullaan Lappeenrannassa perjantaista 5.8. alkaen jokaisena iltana klo 19.30 aina elokuun loppuun saakka. Kansallislaulu soitetaan ennen perinteistä Lappeenrannan iltasoittoa, Karjalan kunnailla -kansansävelmää, joka kuullaan niin ikään elokuun ajan joka ilta klo 20.

Kansallislaulu ja iltasoitto soitetaan kauppakeskus IsoKristiinassa sijaitsevan Lappeenrannan kaupunginteatterin katolta. Lisäksi Lappeenranta nostaa kaupungintalon edustalla sijaitsevaan lipputankorivistöön Ukrainan lipun. Lippu liehuu myös satamassa sijaitsevassa lipputangossa ja digitaalisessa muodossa kaupungin matkailuneuvonnan infonäytöillä kauppakeskus IsoKristiinassa

– Osoitamme tällä tavoin tukemme ja myötätuntomme Ukrainalle ja ukrainalaisille. Uskon, että etenkin kansallislaulun kuuleminen luo erityisesti myös yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka koskettaa ja yhdistää niin täällä asuvia ukrainalaisia kuin muitakin lappeenrantalaisia, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sanoo.

Suunnitelmissa on myös valaista ainakin kaupungintalo kevään 2022 tapaan Ukrainan sinikeltaisin värein, kunhan illat pimenevät entisestään.

Lappeenranta on tähän mennessä tukenut Ukrainaa 40 000 euron humanitaarisella tukisummalla sekä toiminut yhteistyökumppanina tukikonsertissa. Lisäksi Ukrainan kansalaiset voivat käyttää voimassa olevaa Ukrainan passia tai muuta soveltuvaa asiakirjaa matkalippuna Lappeenrannan joukkoliikenteessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*