Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt nimetä kaksi ulkoilureittiä Marko Anttilan ja Jenni Hiirikosken kunniaksi. Kuva on Lempäälän Ideaparkin MM-juhlista vuodelta 2019. (Kuva: Lempäälän kunta)

KUNTAKIERROS Lempäälän kunta muistaa talviolympialaisten 2022 mitalisteja Marko Anttilaa ja Jenni Hiirikoskea nimeämällä kaksi ulkoilureittiä mitalistireiteiksi.

Hakkarin alueen kuntoradalle viitoitetaan 2,2 km ja 4,4 km pituiset reitit, joiden työniminä kulkevat Mörkön mutka ja Kapteenien kierros. Kesän aikana kuntoradalle tulevat uudet opasteet ja reittien nimet lisätään karttapainoksiin.

Marko ”Mörkö” Anttila toimi Suomen MM-kultaa voittaneen kapteenina 2019 ja Pekingin olympialaisissa hän oli kultajoukkueen varakapteeni. Jenni Hiirikoski oli Pekingissä pronssia voittaneen kapteeni. Hän on toiminut kapteenina MM-kisoissa seitsemän kertaa ja olympialaisissa kolmesti.

Lisäksi Lempäälä kartuttaa vuonna 2019 perustettua Kapteenien rahastoa 10 000 eurolla. Rahaston pääomalla ja tuotoilla tuetaan ja edistetään lempääläläisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja liikuntaa, erityisesti jääkiekkoharrastusta.

– On hienoa, että meillä on tällaisia nuorten idoleita ja esikuvia, jotka esimerkillään kertovat, että kaikki on mahdollista. Ulkoilureitit kannustavat meitä kaikkia kohti yhteisiä elämyksiä ja tervettä elämäntapaa. Kannustamme eri ikäisiä liikkumaan ja nauttimaan luonnosta yhdessä toisten kanssa, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*