Lieksan kauppalan ja Pielisjärven kunnan yhdistymisestä Lieksan kaupungiksi tuli kuluneeksi 50 vuotta 1.1.2023.

KUNTAKIERROS Lieksan kaupunki avaa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kaupunkiviirin suunnittelukilpailun. Kaikille avoin kilpailu avautuu 7. helmikuuta ja päättyy 28. helmikuuta.

Viirin toivotaan tuovan esiin lieksalaista paikallisuutta. Uudet kaupunkiviirit näkyvät Lieksan ja Kolin keskustojen katukuvassa alkukesästä syyskuun loppuun. Viirin suunnittelussa on otettava huomioon Lieksan kaupungin värien, koon ja painoteknisten asioiden lisäksi sen jatkokäyttö juhlavuoden jälkeen.

Esiraati valitsee ehdotuksista viisi parasta, ja voittaja valitaan niiden joukosta yleisöäänestyksellä. Eniten ääniä saanut palkitaan 500 eurolla ja seuraavat kaksi 100 euron palkinnoilla. Palkitut ehdotukset jäävät Lieksan kaupungin käyttöön ja kilpailuun osallistuneista töistä järjestetään juhlavuoden aikana yleisönäyttely.

Lieksan kauppalan ja Pielisjärven kunnan yhdistymisestä Lieksan kaupungiksi tuli kuluneeksi 50 vuotta 1.1.2023. Kaupungin juhlavuosi aloitettiin koko kansan uudenvuodenjuhlilla ja juhlintaa jatketaan pitkin vuotta.

Kaupungin järjestämät päätapahtumat ovat mökkiläistapahtuma 1. heinäkuuta, Vaskiviikon päätöskonsertti 28. heinäkuuta sekä itsenäisyyspäivän vastaanotto 6. joulukuuta. Lisäksi lieksalaiset yhdistykset ja yritykset järjestävät lukuisia tapahtumia juhlavuoden hengessä.

Juhlavuoden koordinaattori Virpi Siivola sanoo, että Lieksan juhliin kannattaa tulla kauempaakin.

– Näissä komeissa vaaramaisemissa, Pielisen kainalossa on monenlaista kulttuuritapahtumaa ja upeat puitteet talven ja kesän harrasteille. Meillä vaalitaan karjalaista ja uudempaa ruokaperinnettä ja pidetään vieraat hyvänä. Täällä voi nauttia hiljaisuudesta tai lupsakasta seurasta, miten itse haluaa.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*