Perjantai 26. toukokuuta oli Carita Maisilan viimeinen työpäivä Marttilassa. Maisila johti Marttilaa vuodesta 2012. (Kuva: Marttilan kunta)

KUNTAKIERROS Marttilan kunnan keskustaajamaan on noussut kevään aikana pikaista vauhtia kirsikkapuisto ja pieni kävelypolku. Puiston avajaisia vietettiin perjantaina 26. toukokuuta, joka oli pitkään kunnanjohtajana työskennelleen Carita Maisilan viimeinen työpäivä Marttilassa.

Maisila lahjoitti Marttilan kunnalle ja kuntalaisille yhden kirsikkapuun taimen jokaisesta työvuodestaan eli yksitoista puuta.

– Nämä 11 vuotta Marttilassa ovat olleet upeita ja ikimuistoisia! Kun aloitin työt Marttilassa, olin vasta 27-vuotias ja vielä aika kokematon, mutta täällä olen saanut kehittyä, vahvistua ja löytää oman tapani toimia johtajana. Minuun on luotettu ja ilmapiiri on ollut ihan erityisen lämmin ja ystävällinen. Olen kaikesta yhdessä koetusta ja tehdystä valtavan kiitollinen ja halusin jollain ilahduttavalla tavalla kiittää kuntaa, luottamushenkilöitä, kuntalaisia ja yrityksiä yhteisistä vuosista, ystävyydestä ja yhdessä tekemisen ilosta, kiittelee Maisila kunnan verkkosivuilla.

Puisto nousee alueelle, jonka kehittämistä ja käyttöönottoa on pohdittu osallistuvan budjetoinnin prosessissa. Kirsikkapuut ja kävelypolku nousivat esiin ideointivaiheessa.

– Marttilassa kunnan vuorovaikutus kuntalaisten ja yrittäjien kanssa on jokapäiväistä ja toiveisiin sekä tarpeisiin pyritään reagoimaan nopeasti. Yrittäjämyönteisyydestä jo olemme saaneet tunnustustakin sijoittumalla yrittäjien kuntabarometrissa kokoluokkamme ykköseksi. Teemme parhaamme päästäksemme entistä paremmin myös kuntalaisten pulssille. Mutkaton vuorovaikutus ja yhteisöllinen arki on ehdottomasti yksi Marttilan poikkeuksellisista vahvuuksista, Maisila sanoo.

Kirsikkapuisto on laajentunut suunnittelutyön aikana. Puistoon istutetaan Maisilan lahjoittamien puiden lisäksi muutamia marttilalaisten yritysten lahjoittamia puita. Tarkoituksena on, että nyt valmisteilla oleva kokonaisuus muodostaa viihtyisän puiston alun, ja että puistoa kasvatetaan ja kehitetään vuosien saatossa kuntalaisten toiveiden mukaisesti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*