Sanna Marinin muotokuva paljastettiin Tampereen Raatihuoneella maanantaina. (Kuva: Laura Happo / Tampereen kaupunki)

KUNTAKIERROS Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana 2013-2017 toimineen pääministeri Sanna Marinin, sd., muotokuva paljastettiin maanantaina. Muotokuvan tekijä on valokuvataiteilija Meeri Koutaniemi.

– Toimiessani Tampereen valtuuston puheenjohtajana teimme yhdessä lukuisia kaupungin tulevaisuutta rakentavia, rohkeita ja edistyksellisiä päätöksiä. Toivoin, että kaupungin uudistuminen välittyisi myös muotokuvassa ja maalauttamisen sijaan muotokuva toteutettaisiin valokuvataiteen keinoin. Olen aina ihaillut valokuvaaja Meeri Koutaniemen töitä, ja olen iloinen, että juuri hän toteutti teoksen. Haluan kiittää lämpimästi Meeriä muotokuvan toteuttamisesta, Marin sanoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Tampereen kaupunki on perinteisesti teettänyt muotokuvat valtuuston puheenjohtajista. Marinin muotokuva sijoitetaan Tampereen virastotalon valtuustosalin käytävälle, jossa ovat myös aiempien valtuuston puheenjohtajien muotokuvat.

Koutaniemen mukaan muotokuvan innoittajina ovat toimineet Tampereen kaupungin vaakunan värit, punainen ja kulta.

Olof Erikssonin 1960-luvulla suunnittelemassa vaakunassa on Tammerkoskea symboloiva aalto. Tämä virta kulkee myös Marinin valtuuston puheenjohtajuutta kuvaavan muotokuvan taustalla. Vahva punainen toimii häilyvänä viittauksena Tampereen historiaan perinteisenä työväenkaupunkina. Muotokuva symboloi puheenjohtajakauden vahvaa johtajuutta, päämäärätietoisuutta ja avoimuutta politiikan uuden sukupolven uraauurtavassa vaihdoksessa, Koutaniemi kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*