Savivuoren museoalueen vanha tuulimylly paloi keväällä 2021. (Kuva: Viitasaaren kaupunki)

KUNTAKIERROS Viitasaaren kaupunki rakennuttaa Savivuoren metsätyömuseon alueelle uuden tuulimyllyn vuoden 2023 aikana. Vanha, vuonna 1892 rakennettu ja myöhemmin museoalueelle siirretty tuulimylly paloi keväällä 2021.

Viitasaaren kaupunki selvitti vanhan tuulimyllyn siirtämistä palaneen myllyn tilalle. Yhteisessä pohdinnassa Museoviraston ja vakuutusyhtiön kanssa päädyttiin lopulta uuden rakentamiseen, sillä vanhat tuulimyllyt vaatisivat laajoja kunnostuksia paikalle siirtämisen lisäksi. Uuden myllyn rakentamista ehdotti myös paikallinen kotiseutuyhdistys, Viitasaari-Seura. Uusi mylly on määrä rakentaa perinteistä rakennustapaa noudattaen ja aiempaa myllyä mukaillen.

Viitasaaren kaupunki pyytää parhaillaan tarjouksia myllyn rakentamisesta Tarjoava-kilpailutusportaalin kautta. Materiaalina on käytettävä laadukasta tiukkasyistä puuta, joka tuottaa ja laadukkaan lopputuloksen sekä kestää paikallisissa sääolosuhteissa vuosikymmeniä.

Savivuoren museoalueella on useita vanhoja, paikalle siirrettyjä rakennuksia. Museoalue on osa Savivuoren ulkoilualuetta, joka sijaitsee Viitasaaren keskustaajamassa. Ulkoilualueella on luontopolku, laavu, kuntoportaat, laskettelukeskus Sahis, hiihtoladut ja pururata, 18-väyläinen frisbeegolfrata sekä pysyvä suunnistusrata.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*