Peruskoulun ja toisen asteen sarjassa palkittu Gente UF on Jakobstads gymnasiumin oppilaiden yritys. (Kuva: Nuori Yrittäjyys ry)

KUNTAKIERROS Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -finaalissa palkittiin 28. huhtikuuta vuoden parhaina yrityksinä Gente UF Pietarsaaresta ja Troa NY Helsingistä.

Peruskoulun ja toisen asteen sarjassa palkittu Gente UF on Jakobstads gymnasiumin oppilaiden yritys. Se suunnittelee ja valmistaa lokerikkoja, joiden tarkoitus on tuoda järjestystä laukkuihin. Tuomariston mielestä tuotteelle oli selkeä tarve ja kysyntä, ja myös tuotteen jatkokehitys oli jo mietitty ja asiakastarpeita kuunneltu.

Korkea-asteen sarjan paras oli Haaga-Helia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Troa NY -yritys. Yrityksen liikeidean tavoite on vähentää ruokahävikkiä digitaalisin keinoin. Mobiilisovelluksen avulla asiakas löytää lähikauppojen hävikkituotteet yhdestä paikasta. Tuomariston mielestä Troa NY:n yrittäjät ovat idean kanssa tosissaan liikkeellä, ja kokonaisuus oli laadukkaasti toteutettu.

Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui yli 150 nuorta eri puolilta Suomea. Palkitut yritykset edustavat Suomea EM-kilpailuissa Tallinnassa heinäkuussa 2022.

Muut palkitut olivat:

Paras yksinyrittäjä: ZinnaZ NY, Porin lyseon koulu. Yritys myy laadukkaita, Suomessa valmistettuja patakintaita.

Ideasta tulevaisuuden yritykseksi: Taival NY, Hämeenlinnan lyseon lukio. Yritys luo nauruntäyteisiä hetkiä vanhuksille. Yrittäjät kiertävät hoivakoteja ja käyvät järjestämässä niissä iloista toimintaa ja tapahtumia.

Paras liikeidea: Luovia NY, Ylöjärven lukio. Yritys valmistaa koruja käytetystä kertakäyttömuovista.

Paras innovaatio: SALSTREET NY, Ammattiopisto Lappia, Tornio. Saltstreet NY on uuden sukupolven tasokas katuvaatemerkki.

Paras myyntitiimi: Viilee NY, Joensuun Pielisjoen koulu. Yritys on kolmen joensuulaisen 15-vuotiaan pojan jäätelöä valmistava ja myyvä yritys.

Paras palvelu, kunniamaininta: AT-Media NY, Raision Vaisaaren koulu. AT-Media NY auttaa yrityksiä ja yhteisöjä kohtaamaan asiakkaansa tai kuulijansa, sekä saavuttamaan itselle kutsuvan ja uniikin ilmeen esimerkiksi logojen, verkkosivujen, musiikin ja videoeditoinnin kautta.

Paras palvelu: Tokeni NY, Mikkelin lukio. Tokeni NY hoitaa varmalla otteella Z-sukupolvelle kohdennetun sosiaalisen median sisällöntuoton, brändäyksen ja kaupallisen markkinoinnin.

Paras tuote: Clearify UF, Höstadiet Petalax, Petolahti. Yritys valmistaa ekologista ja ympäristöystävällistä kiinteää tiskiainetta, joka on tehokas likaa vastaan, mutta hellävarainen käsille.

Erilliskilpailu – Paras myyntipuhe: Puhas-Auto NY, Vihdin lukio. Yritys puhdistaa auton ulko- ja sisäosia asiakkaan kodin luona tai hänen haluamassaan paikassa.

Erilliskilpailu – Paras brändi: Poikien Soossit UF, Strömborgska skolan, Porvoo. Yritys valmistaa ja myy korkealaatuisia kastikkeita.

Paras messupiste: Keep it Safe UF. Yrityksen valmistama tuote on tyylikäs mukinsuoja kierrätetystä materiaalista. Tuotteen tarkoitus on lisätä turvallisuutta esimerkiksi baareissa.

Vuoden paras Pikkuyritys (alakoululaisten kilpailu): Fimovm, Ojakkalan koulu, Vihti. Yritys valmistaa itse tehtyjä pinnejä, korvakoruja, avainnauhoja ja avaimenperiä.

Paras myyntipuhe, Pikkuyritys: Saippuaprofessorit, Hämeenlinnan yhteiskoulu, Hämeenlinna.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*