Monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt -tutkimushanke on kaksivuotinen ja kestää syksyyn 2024 saakka. (Kuva: Porvoon kaupunki)

KUNTAKIERROS Porvoon kaupunki on mukana tutkimuksessa, joka selvittää miten hyvin kaupunki työnantajana mahdollistaa etätyön tekemisen ja millaiset valmiudet kaupungilla on etätyöhön.

Tutkimuksen toteuttavat Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto ja Workspace Oy.

– Monipaikkainen työ muuttaa työelämää pysyvällä tavalla. Kyse on siitä, millaiset käytännöt tukevat yhteisöllisyyttä hajautetussa työssä ja organisaatioissa. Entä millaisia uudenlaisia johtamisen käytäntöjä tarvitaan tukemaan työn tekemistä? Tutkimustiedon kautta etsitään ratkaisuja myös työhyvinvoinnin edistämiseen, kertoo henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari Porvoon kaupungin tiedotteessa.

Tarkkaa tietoa etätyötä tekevien määrästä ei Porvoon kaupungilla ole. Periaatteessa kaikki toimistotyötä tekevät voisivat ainakin joskus tehdä etätyötä, ja tutkimukseen liittyvä kysely on lähetetty kaikille toimistotyöajassa oleville työntekijöille. Tutkimuksen tulosten perusteella kehitetään kaupungin etätyön johtamista ja etätyöohjeistusta.

Monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt -tutkimushanke on kaksivuotinen ja kestää syksyyn 2024 saakka. Mukana ovat Porvoon kaupungin lisäksi Yleisradio, Senaatti-kiinteistöt, Suomen ympäristökeskus SYKE, SRV Rakennus, Geologian tutkimuskeskus GTK, Maanmittauslaitos, Tampereen yliopisto, Aalto-yliopisto ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä