Tina Cavén teki muun muassa sisältöjä Radio Ykkösen Akilleen Kantapää -ohjelmaan maisemakonttoriviikkonsa aikana. Hän työskenteli 1800-luvulla rakennetussa Villa Matkasto-nimisessä paakarintuvassa Tammisaaren Vanhassa kaupungissa. (Kuva: Ramona Lindberg / Raaseporin kaupunki)

KUNTAKIERROS Raaseporin kaupunki on päättänyt jatkaa viime vuonna käynnistettyä kampanjaa, jossa kaupunki arpoi maisemakonttoriviikon kolmelle etätyöläiselle. Arvonnan voittajat saivat työskennellä kahdesta viiteen arkipäivää raaseporilaisessa maisemakonttorissa.

Maisemakonttorit sijaitsivat Billnäsin ruukissa, Kansjerfin kulttuuritilalla Bromarvissa sekä vuonna 1810 rakennetussa talossa Tammisaaren Vanhassa kaupungissa.

Yksi viime vuoden kilpailun voittajista, helsinkiläinen kulttuuritoimittaja Tina Cavén päätti hiljattain viisipäiväisen etätyölomansa Tammisaaressa.

-Tämähän on todella loistava tapa tehdä kuntamarkkinointia. Aina voitostani asti viime lokakuussa Raasepori ja Tammisaari ovat pyörineet päässäni ja olen seurannut juuri tätä seutua aktiivisemmin kuin muutoin, Cavén kehuu Raaseporin kaupungin tiedotteessa.

Raasepori tavoittelee kilpailun kautta dominoefektiä: tyytyväiset etätyölomalaiset kertovat kaikille ystävilleen ja tutuilleen, kuinka hienoa Raaseporissa on.

-Raaseporin viehätys on juuri sen laajuudessa, uskomattomassa monipuolisuudessa ja kaksikielisyydessä, ja eri vuodenajat tuovat tähän palettiin vielä oman lisämausteen. Ja jos kaikki palaset loksahtavat paikoilleen, ehkä joku voittajista palaa tänne uudestaan ja päättää parhaimmassa tapauksessa jonain päivänä hankkia itselleen vapaa-ajan- tai ympärivuotisen asunnon Raaseporista, Raaseporin kaupungin markkinointikoordinaattori Martina Rosenqvist sanoo.

Tänä syksynä maisemakonttorikohteet arvotaan jälleen kolmelle hengelle, mutta nyt voittajat saavat valita etätyölomamajoituksensa uusista vaihtoehdoista. Tarjolla on merenlahden rannalla sijaitseva Nordcenter Golf & Country club Åminneforsissa, 1850-luvulla rakennettu Villa Dönsby Karjaalla ja hirsitalo Skogshyddan Air Skogbyssä. Kampanja pyörii kolmen eri videon voimin somessa ja digikanavissa 6.11.–30.11.

-Paikat on valikoitu niin, että ne edustavat Raaseporin erityyppisiä miljöitä mahdollisimman hyvin. Näin kampanja uppoaa yhtä hyvin laatutietoiseen businesstyyppiin, rauhaa rakastavaan kirjailijaan tai vaikkapa inspiraatioita hakevaan luovan alan moniosaajaan, kampanjan ideoinut ja konseptoinut Rosenqvist kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*