Omakotiliitto palkitsi pientalomyönteisimmät kunnat 17. toukokuuta. Kempeleessä on tontin hakijoita kymmenkertainen määrä luovutettaviin tontteihin nähden. (Kuva: Kempeleen kunta)

KUNTAKIERROS Omakotiliitto on valinnut Seinäjoen ja Kempeleen pientalomyönteisimmiksi kunniksi. Tunnustuksia myönnetään vuosittain kaksi, yli ja alle 50 000 asukkaan kunnalle.

Seinäjoella ja Kempeleessä uusia pientaloja rakennetaan vuosittain paljon, ja ne sijoittuvat viihtyisästi luonnon ja palveluiden lähelle, kiitetään Omakotiliiton palkintoperusteissa. Myös asumiskustannukset ovat palkituissa kunnissa maltillisia.

Seinäjoen kaupunginjohtajan Jaakko Kiiskilän mukaan on tärkeää, että uusi omakotitaloalue rakennetaan infran osalta heti valmiiksi kevyen liikenteen väyliä myöten.

– Alue on saavutettavissa niin tietä kuin tiedon valtatietäkin pitkin, Kiiskilä sanoo.

Kiiskilä nostaa Seinäjoen yhdeksi vahvuudeksi kattavan liikuntapaikkaverkoston.

– Vapaa-ajalla on iso merkitys, ja Seinäjoella kaikki on lähellä, on kyse sitten ulkokuntosalista tai hiihtämisestä. Helppous, turvallisuus ja luonnonläheisyys ovat Seinäjoen valtteja.

Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo kunnan panostaneen vahvoihin peruspalveluihin ja viihtyisään asuinympäristöön.

– Tämä näkyy kunnan suosiossa, sillä tontin hakijoita on kymmenkertainen määrä luovutettaviin tontteihin nähden, sanoo Lohi.

Lohen mukaan kunnassa on vahvistettu kuntalaisten osallistamista maankäyttöä ja kaavoitusta koskeviin prosesseihin, jotta toiveet uusille asuinalueille tulisivat mahdollisimman hyvin huomioiduiksi. Myös sujuviin rakennuslupaprosesseihin on panostettu.

Omakotiliitto valitsi pientalomyönteisimmät kuudennen kerran yhdessä Hirsitaloteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa. Valinnat perustuvat Omakotiliiton selvitykseen, jossa kartoitettiin asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielipiteitä erityisen pientaloystävällisistä paikoista elää ja rakentaa uutta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*