Seinäjoki haluaa olla malliesimerkki kunnasta, joka tuo esille invapysäköintipaikkojen näkyvyyttä ja löydettävyyttä. (Kuva: Seinäjoen kaupunki)

KUNTAKIERROS Seinäjoen kaupungin invapysäköintipaikat ovat saaneet sinisen värin.

Vammaisneuvosto toivoi aloitteessaan viime vuonna, että kaupungin ja kaupungin konserniyhtiöiden invapysäköintipaikat maalataan sinisellä värillä saavutettavuuden parantamiseksi. Aloite jätettiin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnalle, joka teki asiasta myöntävän päätöksen.

-On hyvä, että ruudut näkyvät nyt paremmin. Silloin ne on helppo löytää, eikä niitä käytetä väärin, vaan ne jäävät niille, jotka oikeasti ruutuja tarvitsevat, vammaisneuvoston varapuheenjohtaja Jenni Louhivesi kertoo Seinäjoen kaupungin tiedotteessa.

Seinäjoen kaupungilla oltiin ilahtuneita, että EEPEE (Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa) oli myös samaan aikaan lähtenyt maalaustalkoisiin ja maalauttanut invapysäköintipaikat omien liikekiinteistöjensä pysäköintialueilla.

-Tämä lisää yhteistä näkyvyyttä tälle tärkeälle asialle, Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila sanoo.

EEPEE:llä on lisäksi Hyllykallion Prisman edustalla maalattu erityisiä parkkiruutuja takseja varten, sillä Prismassa asioi paljon asiakkaita taksilla ja erilaisilla palvelukyydeillä.

-Koemme, että invapysäköintipaikkojen maalaus palvelee meidän asiakkaita paremmin. Haluamme olla edelläkävijöitä saavutettavuuden parantamisessa kaikella tavalla, ryhmäpäällikkö Jukka Matikainen Hyllykallion Prismasta sanoo.

Seinäjoen vammaisneuvosto toivoo, että myös muut kiinteistöt lähtevät mukaan invapysäköintipaikkojen maalaustalkoisiin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*